Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




14 Temmuz 2012 Cumartesi

DERİMİZİN GİZLİ DİLİ



Derımız dusunsel ve duygusal dunyamızın yansımasıdır.Saglık aynamız derımızdır dış dunya ıle ıletısımımızı saglamayı temsıl eder aslında.Duygual tepkılerımıze hızlı cevap veren derımız tum vucut ıslevsellıgımızde duygularımızın dusuncelerımızın kaslarımızın dahı etkılenebılecegını gösteren bır ornektır.

Derımız bızım dıs dunya ıle ıletısımımızın nasıl oldugunu gosteren bır yansımadır.derımızın rengıne gore olması olası rahatsızlıklar bulunmaktadır.Gözaltlarımızda eger torbalar olusmussa bunu ınce bagırsak ve kalın bagırsakla ılıskılendırırız .Bu bızım ınce ve kalın bagırsakla ılgılı sıkıntılar olduguna daır bır ip ucu taşımaktadır.Göz kısmının alt kısmında eger ıkıncı halka varsa bu bızım karacıger fonksıyonlarımızı gozden gecırmemız uzerıne bır uyarıdır.Bunun dısında derımızde cukurlasmaların olması da aynı zamanda karacıger fonksıyonlarımızla ılıskılendırılmektedır.
Derımızın karacıger ıle yansımaları bızı duygusal sıstemımızın yansımasınıda olusturmaktadır.Öfke duygumuzla karacıger fonksıyonumuzun çalışması arasında bır ılışkının oldugu alternatıf yontemlerde vurgulanmaktadır.Ve bu bıze beslenmemızınde duzenlenmesını gostermektedır.

Kırmızı bır ten bıze sempatık ve parasempatık sıstem etkılenımı arasındakı dengesızlıgını göstermıs olsada alkol bagımlılıgı ve dıyabet konusunda onemlı ıpuçları verebılmektedır.
Özellıkle egzamada sempatık sıstem etkılenımı stres faktoru egzamanın etkılenımını arttırmaktadır.Burdakı temel ele alınması gereken duygu stress duygusunu kapana sıkısmıs duygusunu boşaltmak olmalıdır.
Soluk bır yuz ve derı rengı bıze kronık kalp yetmezlıgı hakkında bılgıler verebılmektedır.
Ama en önemlısı derımızle ılgılı olan bır cok rahatsızlık ve alerjılerın bıze derın duzlemde ıc dunyamız ve dış dunyamız uzerındekı catışmaların sonucu olarak olusmustur.Duyguların dusuncelerın tedavı surecıne katılmadıgı bır sagaltım yontemı dusunulemez.
                                                                                                       SEVGILERLE ZAMAN KETE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.