Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




31 Temmuz 2013 Çarşamba

GÜNEŞLENİRKEN " BEN "LERİNİZE DİKKAT EDİN



Aşırı sıcak ve güneşlenme sonrası vücudunuzdaki benlerde ; kızarıklık, kaşıntı vb durumlar oluşuyorsa mutlaka bir dermatoloğa gitmenizde fayda var.

 Özellikle açık tenli iseniz yani kolay bronzlaşamıyorsanız daha dikkatli olmalısınız. Benler tehlikesiz deyip geçmeyin.

Benlerin kimisi doğduğumuz günden beri var, kimi sonradan oluşuyor.Bunların hangileri masumi hangileri tehlike oluşturuyor.? Sürekli tahrişe uğrayan bölgelerdeki benlere özellikle dikkat etmek gerekir.Bunlar kemer ve sütyen hizasında rast gelen , ayak tabanı ile avuç içinde ve cinsel bölgelerde bulunan benlerdir.
Benler, kozmetik nedenlerle , giysi ve takılarla sürekli tahriş oluyorsa, ( malin melanom ) a dönüşme ihtimali varsa cerrahi olarak alınmalıdır.Tabi bu kararı mutlaka dermotoloji uzmanı vermeli.
Genelde benler çıkarılınca kanser oluyormuş diye inanılır. Oysa ben in tamamının vücuttan atılmasının bir zararı olmaz. Ben vücut üzerinde dururken kesilir, koparılır yada takılıp düşme gibi nedenlerden dolayı koparsa tehlikeli olabilir.
Benler güneşi gördükçe hem sayıları artar hemde yapıları bozulur. Özellikle ani ve yüksek dozdaki güneş çok zararlıdır. Yanık yapacak boyutta kızarma , soyulma gibi durumlar deri kanserine dönüşme riskini arttırır.

Yapmanız gereken benlerin olduğu bölgeyi yüksek faktörlü  güneş koruyucularla korumaktır. Duş sonrası güneş kreminizi tekrarlamaktır.








24 Temmuz 2013 Çarşamba

ANTİQUE LİFE SABUNLARI EGE BÖLGE BAYİSİYİZ / CERTIFIED ORGANIC HAND MADE YOU soaps














ANTİQUE LİFE SABUNLARI EGE BÖLGE BAYİSİ OLDUK


GÜL SABUNU :
Gül Yağı: Antiseptiktir. (Mikropları Öldürücü)Koku verici olarak kullanılır.Cilde canlılık verir.Cildi
gerginleştirir.Cilt temizliğinde kullanılır. Alerjik ciltlere iyi gelir. Doğal gül yağı katkılıdır. Gül kokulu
Banyo ve cilt sabunudur
.ROSE SOAP:
Rose Oil: antiseptic. Made with real dried rose and oil. Cleanses the skin, purifies, soothes, refreshes .. Reduce the effects of aging.
 Allergic skin are good. Natural rose oil is blended. rose-scented
Bath and skin soap

22 Temmuz 2013 Pazartesi

GÜNEŞ SONRASI VÜCUT BAKIMI

                                      
Güneşten korunmak kadar güneş sonrası cilt ve vücut bakımıda çok önemlidir.Yüksek seviyeli güneş koruyucu kullanmış olsanız dahi ,  güneş sonrası hissedilen , kızarıklık,ısınma ve gerginlik hissi sebebiyle mutlaka güneş sonrası losyon kullanmalısınız .Yoğun besleyici, onarıcı, sakinleştici özellikli olmasının yanısıra terletici olmamalıdır. Aşırı sıcak , kum ve deniz cildimizi kurutur, saçlarımızın nemini kaybetmesine sebeb olur. Bronzlaşma adına cildimizde kalıcı hasar oluşmasını önlemek için dikkat etmemiz gerekenler olmalı.
 – Güneşin çok dik olduğu saatlerde gölgede kalalım.
 – Denizden çıktığınızda çok iyi duş alınmalı.
– Duş sonrası cilt nemli iken vücut losyonu uygulanmalı.– Bol su ve sıvı içecekler içilmeli.
 – Alkol alınmamalı.
 – Saçlarınız için nem özellikli bakım uygulamalısınız.
 – Güneşlenme sonrası cildiniz aşırı hassaslaşacağı için peeling ve kese işlemlerinden uzak durmalısınız. 
–Aşırı güneşlenmenin etkisi ile dekolte , eller ve boynunuzda erken kırışıklık ve lekeler oluşabilir. Önlemek için yoğun nem veren ürünler kullanmayı ihmal etmeyin.
Size evde kolayca hazırlayıp kullanabileceğiniz nemlendirici özellikli losyon tarifi vereyim..:)

1-

- 3 yemek kaşığı aloevera yağı,
- 1 yemek kaşığı papatya yağı,
- 1 yemek kaşığı lavanta yağı,
- 1 bardak yağlı süt ile iyice karıştırılır,buzdolabında saklanmalı, kullanım öncesi mutlaka çalkalanmalıdır.Duş sonrası tüm vücudunuza uygulayın.Silmeniz gerekmez.


 2- 

- 1 adet olgun salatalık, iyice rendelenmiş suyu süzülmüş.
- 1 yemek kaşığı bal.
- 1 yemek kaşığı papatya yağı .Tüm malzeme karıştırılır.Her duş sonrası cilde sürülür.10 dk beklemek yeterlidir. Güneş yanığı ve hassasiyet giderme amaçlı 30 dk beklenebilir.
Tatil sonrası cilt pul pul dökülmeye başladığında hafif peeling işlemi yapılabilir. Leke vb sorunlar yaşamamak için yoğun nemlendirme işlemlerine devam etmelisiniz. 

19 Temmuz 2013 Cuma

LİMONLU , AYNISEFA ÇİÇEKLİ SABUNLAR


Pure olive oil, lemon oil, calendula oil, coconut oil, this soap is the soap combined with rich content ..; stain leads, brightens, antibacterial, gives intense moisture, disinfects ..

Sağlıklı ve ışıltılı cilde sahip olmak için sadece rutin temizlik
işlemi yeterli değildir.Özellikle
mevsim sonu ve başlarında kürler halinde cildinizin ihtiyaçlarını gözden geçirmeli ve ona göre bakımlar yapmalısınız..Kalın , karma ve sorunlu ciltlerin temizliği ve bakımına daha fazla özen gösterilmeli.Temizliği ve bakımı için cilde özel ürünler seçilmeli.Günlük ve haftalık bakımlarında peeling ve maske uygulaması yapılmalıdır.
Yağlı ve akneli ciltlerin temizliğinde en çok yapılan hata , aşırı arındırma işlemleridir.Cildin yağdan tamamen arındırılması sağlıklı değildir. Yapılması gereken nemini ve yağını dengeleyen doğru ürünler kullanmaktır.
Eğer bu konuda yeterli bilgi ve deneyime sahip değilsek mutlaka bir uzman desteği almalıyız.
 Doğru temizleme işlemi yapmadığımız için sağlıksız ve sorunlu ciltle karşılaşırız.
Günlük cilt temizliğinde sabun kullanımı çok yaygın değil. Sanayi üretimi sabunlar cilt temizliği için uygun olmayabilir.Doğal ve organik sabunların içeriğinde cilt için gerekli bitkisel yağlar kullanılır.
Burada yapmanız gereken cilt tipinize ve cildinizin ihtiyacına uyan doğru sabunu seçmek.
Limon yağı aşırı hassas ciltler dışında tüm cilt tipleri için faydalıdır.Leke açar, aydınlatır, dezenfekte eder, siyah nokta oluşumunu önler,ince çizgileri hafifletir. Yağlı ve karma ciltlerde nem ve yağ dengesini korur.
Aynı sefa yağı yoğun nem verir, onarır , iyileştirir, sakinleştirir. Ciltteki kızarıklıkları giderir.
Saf zeytinyağının cilt ve saç için faydaları saymakla bitmez.Besler, onarır, bakım yapar, aydınlatır.

İşte bu resimlerde gördüğünüz sabunlar tüm bu ihtiyaçları karşılar.Günlük cilt temizliğinizde kullanabilirsiniz.Hatta hafta da 2 kez maske olarak da uygulayabilirsiniz.
Doğal sabunların maske olarak kullanımını bir kez daha tekrarlayalım .
Eller yıkanır ilk köpük akıtılır.Tekrar köpük oluşturulur ve göz etrafı hariç cilde yayılır.İkinci kez köpük oluşturulur cilde yayılır.Bu işlem 3 kez tekrarlanır.Ciltte sabun köpüğünden maske oluşur.İlk uygulamada 3dk sonra cilt durulanır.Sonraki uygulamalarda daha fazla beklenebilir.İlk uygulama sonrası hafif yanma , batma hissi ve kızarıklık olabilir.Durulama sonrası geçer.
Doğal ve organik sabun kişiye özel olmalıdır.Sizin cildiniz için uygun olan diğer bir kişi için değildir..

ÇOK AMAÇLI VÜCUT SPREYLERİ


 Aşırı sıcakları hissettiğimiz bu günlerde cildimizi sıcaktan nasıl koruyalım.Sadece su ile yıkamak yeterlimi ? Terleme ile vücudumuzdan sadece su değil bir çok mineraller de atılır. Sadece su içerek bu eksikliği yerine getiremeyeceğimiz gibi , cildimizi su ile yıkamak da yeterli değil. Peki ne yapmalıyız .? Size kolay hazırlayabileceğiniz cilt ve vücut tonik tarifleri vereceğim.
Bunaldığınızda , terlediğinizde veya cildiniz çok kuruduğunda kullanabileceğiniz bu tariflerin içerikleri bildiğiniz çiçekler , bitki çayları  ve  baharatlar..

Sadece yüzü terleyenler için :
-          100 ml gül suyu,
-          3 mercimek tanesi kadar himalaya tuzu,
-          1 fincan demlenmiş soğutulmuş rezene çayı.. (1  fincan kaynamış suya 1 tatlı kaşığı rezene tohumu )
-          5 damla gül yağı veya ıtır yağı..
Tüm malzemeler iyice çalkalanır, sprey şişeye doldurulur, buzdolabında saklanır . 1gün sonra kullanıma hazırdır.İhtiyaç hissettiğiniz her an yüzünüz dahil püskürtülerek kullanılır.





Tüm vücut için :

-          200 ml  30 dk kaynamış su .
-          1 yemek kaşığı lavanta ile demlenir, süzülür.
-          100 ml 30 dk kaynamış su  1 yemek kaşığı civan perçemi çiçeği ile demlenir.
-          5 damla lavanta yağı ,
-          1 /4 çay kaşığı himalaya tuzu .
Tüm malzemeler iyice karıştırılır, sprey şişede  buzdolabında saklanır..1 gün sonra kullanıma hazırdır.
Yukarda ki tariflere  10 damla çay ağacı yağı , 5 damla papatya, 5 damla limon  yağı ekleyerek, allerji, isilik  sivrisinek vb sorunlar için kullanabilirsiniz.