Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




18 Kasım 2012 Pazar

AROMA TERAPİ NEDİR ?



Aromaterapi kokuyla tedavi anlamına gelir.Gül,limon,lavanta,nane gibi bitkilerin yağlarının koklanması ile uygulanan doğal bir tedavi yöntemidir.Bitki yağları banyo suyuna eklenir,masajla cilde uygulanır,teneffüs edilir veya odaya sıkılır.
Aromaterapi ağrıyı hafifletmek,cilt bakımı,tansiyonu düşürmek,halsizliği gidermek ve vücudu güçlendirmek için kullanılır.Aromatik yağlar ruh halini etkileyebilir,halsizliği giderebilir,stresi azaltıp,rahatlama sağlayabilir.
Aromatik kokular burun yoluyla solunduğu zaman koku hücreleri vasıtasıyla beyni ve sinir sistemini etkilerler.
Aromatik yağlar bitki,çiçek,ağaç,meyve,ağaç kabuğu,çim ve çekirdeklerden çıkartılan terapötik,psikolojik ve fizyolojik etkilere sahip hastalıkları önleyebilen ve tedavi edebilen yağlardır.
150 civarında aromatik yağ var.Bu yağlar mikrop öldürücü,antiviral,iltihap kurutucu,ağrı kesici,antidepresan , balgam söktürücü, uyarıcı,sakinleştirici,hazmı kolaylaştırıcı ve idrar söktürücü özelliklere sahip.
Aromatik yağlardan azami faydayı sağlamak için tamamen doğal yağlar kullanılmalı,sentetik olarak üretilen yağlar işe yaramaz.
Aroma terapi doğal tedaviler arasında en hızlı gelişen alanlardan biri. Kanser hastalarında kemoterapinin yan etkilerini azaltmak için kullanıldığı gibi kalp hastalarının rehabilitasyonunda da   kullanılıyor.
Aromaterapi yavaş yavaş iş hayatına da giriyor. Japonya'da inşaat mühendisleri binalarda aroma sistemleri inşaa ediyorlar. Mesela bir projede sırada bekleyen müşterileri sakinleştirmek için lavanta ve biberiye kokusu müşterilerin beklediği alana pompalanırken,banka çalışanlarının dikkatli olmasını sağlamak için de uyarıcı limon yağı ve okaliptus yağları banka çalışanlarının olduğu yere pompalanmış.
Aromaterapinin Tarihi

Aromaterapi 6000 yıl öncesine kadar dayanıyor.Grekler,Romalılar ve Antik Mısırlılar aromatik yağları kullanmışlardı.Mısırlı hekim İmhotep 6000 yıl önce güzel kokulu aromatik yağlar
ı banyo,masaj ve ölüleri mumyalamak için önermiş için önermiş.
Modern tıbbın babası Hipokrat aromaterapi banyolarını ve masajını kullandı. Atinalıları salgından lorumak için aromatik tütsüler kullandı.
Aromaterapinin modern çağda kullanımı Fransız kimyacı Rene Maurice Gattefosse'in bitki yağlarının tedavi amaçlı kullanımına aromaterapi adını vermesi ile başlar.Elindeki yanığın lavanta yağı ile hiç iz kalmadan iyileşmei karşısında büyülenmişti.Diğer bitkisel yağların fiziksel ve psikoterapötik etkilerini araştırmaya başladı. 
2'. dünya savaşı sırasında Fransız cerrah Dr. Jean Valnet bitkisel yağları mikrop öldürücü amaçlı kullanmaya başladı.Daha sonra Marguerite Maury aromaterapiyi doğal tedavi yöntemi olarak kullanmaya ve hastalarının reçetelerine yazmaya başladı.
Aromaterapi nasıl etkili oluyor?
Aromatik yağlar güçlü duygumuz koku duygusunu uyarır.Kokuların ruh halimiz üzerinde etkili oldukları biliniyor.Koku duygusunun zayıflaması anksiyete ve depresyon gibi psikolojik problemlere neden olabilir.
İnsanlar 10.000 farklı kokuyu ayırabilirler.Koku burnumuzda başlayarak,duygularımızı,ruh halimizi,hafıza ve öğrenme yeteneğimizi kontrol eden limbik sisteme kadar ulaşır.
Çalışmalar lavanta kokusunun beynin arka bölümünde alfa frekanslarını artırdığını tespit etmiştir.Bu rahatlama anlamına gelir.
Yasemin kokusu ise alın tarafında beta dalgalarını artırır bu da daha fazla uyanıklık hali demektir.
Bilimsel çalışmalar bitkisel yağların beyin ve beden üzerinde etki yapabilecek kimyasal maddeler içerdiğini göstermiştir.Bu maddelerin kimyası karmaşıktır fakat genel olarak alkoller,esterler,,aldehidler ve terpenler içerirler.

                                                                                                                                                     

DOĞAL TERAPİLER AKADEMİSİ


Reşitpaşa Mareşal Sk 31/5 Reşitpaşa Sarıyer 34467 İstanbul
info@dogalterapilerakademisi.com
ayse@dogalterapilerakademisi.com
              0212 323 03 27


15 Kasım 2012 Perşembe

Sağlıklı Güzelliğin Adresi Address healthy beauty: DOĞAL VE ORGANİK SABUNLARIN FAYDALARI

Sağlıklı Güzelliğin Adresi Address healthy beauty: DOĞAL VE ORGANİK SABUNLARIN FAYDALARI: Adaçayı Sabunu : Canlandırıcı,antiseptik,antiselülit özelliklere sahiptir.Cildi derinden temizler.Yağlı ciltlerin sorunlarında etkilidi...

DOĞAL VE ORGANİK SABUNLARIN FAYDALARI



Adaçayı Sabunu : Canlandırıcı,antiseptik,anti-selülit özelliklere sahiptir.Cildi derinden temizler.Yağlı ciltlerin sorunlarında etkilidir.Hassas ciltlere önerilmez.

Ardıç Sabunu: Ciltte  kaşıntı, egzama ,akne vb sorunların çözümünde kullanılır.Saç bakımında ise kepeğe ve yoğun dökülmeye karşı etkilidir.
Bal Sabunu : Kuru ciltlerde yoğun nem vermede etkilidir.Cildi yumuşatır, nemlendirir.Saç bakımında besleyici ve koruyucu özelliği vardır.Hassas ve allerjik ciltlerde de kullanılır.

Biberiye Sabunu :Antiselülit ve antiseptiktir.Bakterileri yok eder, cildi besler ve nemlendirir.Saç ve yağlı cilt bakımında etkilidir.Saç dökülmesini önleyici ve besleyicidir.

Buğday Sabunu : Hücre yenilenmesinde etkin olduğu ifade edilen buğday sabununun, içerisindeki A, D ve B vitaminleri ile pürüzsüz bir cilt görünümü sağlıyor, yara, yanık ve ciltteki güneş ve doğum lekelerini gidermede etkilidir.

Bıttım Sabunu: Egzama, mantar, ergenlik sivilcelerine, saç diplerindeki yaralara karşı çok etkili olduğu belirtilen bittim sabunu, saç dökülmelerinde ve saçların yağlanmasının  önlemesinde etkin olarak kullanılır. 

Defne Sabunu :Antiseptik ve rahatlatıcıdır.Cildi yumuşatır,nemlendirir.Saç bakımında dökülmeye çözüm amaçlı kullanılır.Saçı besler parlaklık verir.Özellikle saçlı derideki tüm sorunlar için idealdir.Akne ve ergenlik sorunları için destek olarak önerilir.

Gül Sabunu :Rahatlatıcı , canlandırıcı, cildi sıkılaştırıcıdır.Antiseptiktir.Vücuda ve ruha hitap eder.Aynı zamanda  egzama, sedef ve kaşıntıya iyi gelir.Aroma terapi özelliği sayesinde sakinleştirir huzur verir.Tüm ciltler için uygundur.

Itır Sabunu : Cildi rahatlatır,canlandırır. Kokusu etkileyici ve rahatlatıcıdır. Tüm cilt tiplerine önerilir.
İğde Sabunu : Cildi aydınlatır,besler.Yüz temizliği için idealdir.Tüm cilt tiplerine önerilir.
İnci Tozu Sabunu : Anti-age etkili ,ışıltı ve pürüzsüzlük verir. Cilt maskesi anlamında kullanılabilir.Düzenli kullanımla etkisi görülür.Gençlik tazelik,duruluk verir.
Karanfil Sabunu : Canlandırıcı ve antiseptiktir.Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir.Hassas ciltlere önerilmez.Vücut bakımında arınma ve tazelik sağlar.

Kahve Sabunu : Ellerdeki  inatçı kokuları berteraf eder.Vücut bakımında bedenin doğal kokusuna kavuşmasını sağlar.Selülit bakımında da çok etkilidir.

Kayısı Sabunu: İçeriğinde bulunan bol E vitamini sayesinde nem kaybını önleyerek cildin direncini artırır. Tüm ciltler için uygun olan bu sabun da düzenli kullanıldığında sivilce, siyah nokta ve lekelerin giderilmesinde etkili. 

Kekik Sabunu : Antiseptiktir,akne ve mantar tedavilerinde etkilidir.Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi ile eklem ağrılı bölgelerde kullanılması da önerilir.

Lavanta Sabunu : Canlandırıcı ve antiseptiktir.Duygu ve uyku düzenleme özelliğine sahiptir.Akneli ciltlerde temizlik amaçlı kullanılır.Vücut bakımında çok etkilidir.








 Limon Sabunu: Ciltteki gözenekleri açarak cildin nefes almasını sağlayan bu sabun ise sivilce, siyah nokta ve çillere iyi geliyor. El ve ayak nasırların da etkisini gösteren sabun, doğal bir antiseptik. Cildin nem dengesini sağlayan sabun, köpüğü ile yapılan masaj baş ve vücut bakımlarında etkilidir.


 Menengiç Sabunu: Sedef, kaşıntı, selülit ve topuk çatlaklarına iyi gelen bu sabun ise saçları ve cildi besliyor, düzenli kullanıldığında cilt çatlaklarını gideriyor ve nasırları yok ediyor. 
Nane Sabunu : Canlandırıcı ve anti-selülit özelliklere sahiptir.Rahatlatan ve uyaran etkisinin yanında cildi dezenfekte eder.Hassas ve kuru ciltlere önerilmez.

Orman Kokusu : Rahatlatıcı , ferahlatıcıdır.Vücut bakımında strese karşı etkilidir.

 Papatya Sabunu: Göz kapağı iltihaplarına iyi gelen bu sabun, göz altı torbalarında etkili olduğu, selülit tedavisinde kullanıldığı, egzama kaşıntı ve mantara iyi geldiği, ayrıca saçlara dolgunluk ve parlaklık verdiği saptanmıştır.

Patçuli Sabunu : Rahatlatıcı ve canlandırıcıdır.Allerjik ve yaşlanma meyilli ciltlere önerilir.Cildi sıkılaştırır ve elastıkiyetini korumasına yardım eder.

Pirinç Sabunu :İçeriğindeki etken maddeler sebebi ile güneşten koruyucu özelliğide vardır.Cildin koruma etkisini güçlendirir.Düzenli kullanımda ciltteki  leke ve matlık sorunu çözer.

Portakal Sabunu : Rahatlatıcı , antidepresandır.Cilde parlaklık,tazelik katar.Yağlı ciltler için uygundur.

Üzüm Sabunu : Anti-aging ve anti-oksidan özelliklere sahiptir.Cildin savunma mekanızmasını destekler.Düzenli kullanıldığında yaşlanma etkilerini azaltır.Ciltteki ve vücuttaki düzensiz lekelere çözümdür.

Vanilya Sabunu : Cildi besler yumuşatır ve rahatlatır.Bütün cilt tiplerine uygundur.

Yasemin Sabunu : Rahatlatıcı ve antidepresan etkilidir.Cildin  esnekliğini arttırır , kuru ve hassas ciltlere uygundur.
Yosun Sabunu : İçerdiği amino asitler sayesinde vücut bakımının vazgeçilmezidir.Vücuttaki ölü deriyi alır,yeniler,canlandırır.Cildin sıkılaşmasını ve canlanmasını sağlar.Selülit ve sarkma sorunlarında çözümdür.

Zeytin Yağlı Sabun : En hassas ve allerjik ciltlerin bile kullanabileceği saf sabundur.Cildi besler nemlendirir.Hiç bir aroma ve renk ilavesi içermez.Sabunun en saf halidir.Cilt ve saç bakımında rahatlıkla kullanılır.

9 Kasım 2012 Cuma

Hacı annemin kış çayı.......



Abim 12,ablam 9 ,ben 5 yaşındayım.O zamanlar ilçemize kar yağdığında biz içinde kaybolurduk.Ve kar günlerce yağar,yağar dı..Biz üç kardeş tüm günümüzü mahalledeki arkadaşlarımızla dışarda geçirirdik.Karanlık olup  da eve geldiğimizde, çoraplarımı za kadar ıslanmış ve elimiz ayağımız buz kesmiş olurdu.

Hacı annemiz  ( babaannemiz )hiç söylenmeden kuru kıyafetlerimizi giydirir sobanın etrafına sıralardı bizi. Akşam yemeğimizi yer, ısınmanın etkisiyle kirpiklerimize kum torbaları asılmaya başladığında elimize çok sıcak bir içecek verirdi. Bu çayın tamamını  bitirmeden yatmamıza asla izin vermezdi.İçmezseniz yarın kar oynayamazsınız  der ve yeşil gözleriyle üçümüz ünde çaylarımızı bitirmemizi beklerdi.

Biz her zamanki gibi ertesi gün ve tüm kış boyunca karların içindeydik.Sağlıklı ve enerjik olarak.  Bunun sırrı o çok sıcak içmek zorunda olduğumuz çayda gizli idi.....
Bu çayın tarifini ister misiniz.......:)
KIŞ ÇAYI
- 2 çay fincanı için,
2  çay fincanı  su,
1 çay fincanı pekmez,
5 adet karabiber,
1 çubuk tarçın,
5 adet karanfil,
1 adet küçük kök zencefil,
Fındık kadar nöbet şekeri,
 Çaydanlık veya büyükce bir cezvede su kaynayınca pekmez  ve diğer malzemeler ilave edilir.5dk kaynatılır ,kapatılır. 3-4dk dinlendirilir. Soğumadan süzülerek  ( karabiber taneleri süzülen çayın içine tekrar ilave edilir.) kaynar şekilde yudum yudum içilir.Ve hemen yatılır..

Soğuk algınlığı, öksürük ve  boğaz ağrılarına birebir gelir.

SAĞLIKLI SICAK ŞİFALI GÜNLER..........:)

2 Kasım 2012 Cuma

ORGANİK VE DOĞAL SABUN YAPIM KURSU

Yoğun istek üzerine el yapımı doğal ve organik sabun kurslarımız başlıyor.

DEFİLE ENSTİTÜ PAZARI
Kayıt ve ayrıntılı bilgi için 0 258 262 47 59