Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




21 Mart 2013 Perşembe

ÇOCUKLARDA ALT ISLATMA SORUNLARINA DESTEK

cemre-balli-alpina-havlican-macunu-215-gr-1


ALPİNA   / CEMRE 

Sevgili dostlar bana danıştığınız konulardan en önemlisi ile ilgili size önerilerim var.Şimdiye kadar kullanan kişilerde oldukça olumlu sonuçlar alınmış.Üstelik doğal ve yerli .
Çocukların alt ıslatma sorunlarında ve romatizmal ağrılarda yardımcı olduğu görülen ALPİNA ballı karışım..

Dahilen kuvvet verebilen, yatıştırıcı, idrar artırıcı, adet söktürücü ve romatizma ağrılarını dindirebilen bir bitkidir. İştah açabilir; tükürük ifrazatını artırabilir. Göğsü yumuşatabilir. Vücudun ve midenin güçlenmesini sağlayabilir. Mide, bağırsak gazlarının önlenmesinde, grip ve soğuk algınlıklarında vücudun ısınmasını sağlamakta yardımcı olabilir.Çocukların alt ıslatma sorunlarında yardımcı olabildiği bilinmektedir.  Havlıcan’ın faydalı olabildiği bir başka alan da sindirim sistemidir. İştahı açılabildiği, mideyi güçlendirebildiği ve sindirim sisteminin düzene girmesini sağlayabildiği görülmüştür. Mide ve bağırsaklarda biriken gazları giderebildiği, baş ağrısın ve baş dönmesini kısa sürede geçirebildiği ifade edilmektedir.    Kullanım Şekli : Sabah, öğle, akşam yemekten ve yatmadan önce 1 çay kaşığı alınması tavsiye olunur.

ORGANİK GIDA NEDİR ?



Organik gıdalar, basit olarak, yetiştirilmesinde ve işlenmesinde, genetik mühendisliğin, yapay ve benzeri gübrelerin, böcek ilaçlarının, yabani ot ve mantar öldürücü ilaçlarının, büyütme düzenleyicilerinin, hormonların, antibiyotiklerin , koruyucuların , renklendiricilerin, katkı maddelerinin, kimyasal kaplama ve parlatıcı maddelerinin ve kimyasal ambalaj malzemelerinin kullanılmadığı gıda maddeleridir. Organik gıdalar, bitkisel ve hayvansal gıdaları içerir.
Organik beslenme neden önemlidir
Amerika’ da Çevre Koruma Birimi’ nin hazırladığı rapora göre 1994-95 yılları arasında her yıl 911
milyon pound sentetik tarım ilacının klasik tarımsal ürünlere uygulandığı ortaya çıktı.
Çevre Koruma Birimi’ nin Koruma Ofisine göre de yıllık 2.2 milyon pound tarım ilaçları ve zehirli
maddeler kullanılmaktadır. Tarım ilaçları sadece klasik ürünlere değil, evlerde, bahçelerde, okullarda, ofislerde, manavlarda, golf kurslarında ve parklarda kullanıldığı görüldü.
Besin ve Çevre çalışmasında, tüketicilerin yüzde 86sı sağlıkları ve yaşadıkları çevre arasındaki ilişkinin onların sağlık durumunu etkilediğini belirtti. 1945ten beri Amerika’ da böcek istilasından kaybedilen ürün sayısı neredeyse ikiye katlandı bu da böcek zehirlerinin kullanımını on katına çıkardı.

Bugün bilinen 71 kanserojen tarım ilacı besin ürünlerine sıkılıyor.
1997 yılında yapılan bir araştırmaya göre, tarım sektöründeki meslek yaralanmalarının yüzde
14ü, ölümlerin yüzde 10 u tarım ilaçları yüzünden kaynaklanıyor. (kaynak: Uluslararası İşverme Kurumu). Birleşik Devletler Genel Finans Ofisi’ ne göre, ithal edilen mevye ve sebzelerin sadece yüzde biri Besin ve İlaç Yönetimi tarafından yasadışı tarım ilacı kullanımı konusunda test  ediliyor.
Peki ne yapmalıyız.? Mümkün olabildiğince iyi tarım olarak üretilen ürünlere ulaşmalıyız.Ülkemiz bu konuda oldukça şanslı aslında.Birçok ilimizde organik ve doğal ürün pazarları oluşmuş durumda.Bilinçli bireyler olarak yerel yönetimlerimize bu taleplerimizi iletmeliyiz.
Organik Ürün Satın Almanın Faydaları
1. organik besinler Kimyasal madde olmayan bitkiler ve besinlerdir.  
2. Organik besinler doğal sürdürebilir tarım olanağı sunar. Organik ürünler toprağın yapısını bozmaz, organik gübreleme yoluyla ürün rotasyonuna elverir ve doğal yaşam döngüsüne asla zarar vermez. organik tarım aslında sürdürülebilir bir ekonomik modeldir.
3. organik tarım tarım işçilerinin sağlık bakımından güvenliği için önemlidir . Organik olmayan ürünleri hasat eden işçiler direk olarak tarımsal kimyasallara maruz kalır. Deride kızarıklık, akciğerlerin tahribi ve bir çok bilinen kanser gibi sağlık risklerine yol açar. Organik işçiler bunlar hakkında endişe etmemelidir.
4. Azalmış kirlilik. Organik tarım, hava, su ve toprak kirliliğine neden olacak maddelerden kaçınır.
Atıkların yok edilmesi ve kimyasal üretimi problemlerine asla katkıda bulunmaz.
5. Doğal ve organik beslenme cilt rahatsızlıklarını da minumuma indirecektir.Vücudumuzdan atılamayan kimyasal zehirler sonucu egzama, liken, dermatit gibi rahatsızlıklar çocuklarımızda bile görülmeye başladı.
6.Yaşanabilir bir dünya bırakmak sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın verdiği haz.
7. Organik besinleri tüketirsek uzun ve sağlıklı yaşam olanağından dolayı bedenlerimiz bizlere teşekkür edecek!