Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




16 Ocak 2013 Çarşamba

AÇIK PARFÜMLER NE KADAR MASUM ?


Türkiye'de 1995 yılından itibaren açık parfüm satışına başlandı.  Günümüzde neredeyse her köşe başı açık parfüm büfelerine dönüştü.

 Ucuz, kolay ulaşılabilir, istenilen miktarda satın alma seçeneği olması, tüketicileri büyük kozmetik satış noktalarından ve marka  ürünlerden uzaklaştırmaktadır. Açık parfümlerde en çok korkulan, sağlıklı ve güvenli üretim, satış koşulları sağlanamadığı için kozmetiklerin içermemesi gereken maddelerin bulunması, kullanım süresi geçmiş ürünlerin satışa sunulması ve bu nedenle tüketicilerde ortaya çıkan sağlık sorunlarıdır. Açık parfümün hazırlanışında kullanılan su bile sağlıklı olmalıdır.

Her yabancı madde gibi tenimize değen açık parfümler, alerjik reaksiyonlara yol açabilir, koku aracılığıyla akciğer hastalıklarına zemin hazırlayıcı veya var olan hastalıkları tetikleyici olabilirler. Baş ağrısı, migren  ağrılarında artış gibi belirtiler verebilir. Renklendirme, yoğunluk artırma gibi nedenlerle eklenen ek maddelerin de sağlık etkileri unutulmamalıdır. Sonuçta bir kimyasal maddenin etkisinde kalıyorsunuz. Türkiye'de bu konuda halk sağlığı alanında bilimsel çalışmaların da olmadığı görülmektedir.

Kozmetik ürünün kullanılması sırasında bir sorun çıkması halinde hızlı ve uygun müdahale yapılabilmesi amacıyla, ürün piyasaya arz edilmeden önce, ürünün formülünün ve istenen diğer bilgilerin, Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıha Merkezi Başkanlığı bünyesindeki Zehir Danışma Merkezi'ne verilmesi gerekir  ancak açık parfüm üreticilerinin buna ne kadar uyduklarını bilmemiz mümkün değildir.

Peki biz kendimize özel ,sağlıklı ve hiç bir zararlı kimyasal içermeyen kokular yapabilir miyiz.? Tabi ki evet.Çok sevdiğimiz aromaterapi yağları ile zararsız parfümler yapmak mümkün.

Tamamen zararsız olmasının yanı sıra sadece size özel . Kişiliğiniz ve burç özelliklerinize göre farklı  notalarla oluşturulan kokular sizi özel kılar.
 Kendinize özel koku hazırlanmasını istediğinizde ,koku uzmanı sizinle birebir görüşerek , ten kokunuzu bilimsel bir yöntemle tespit eder.Sonrasında sevdikleriniz, kişilik özellikleriniz, hayatınızın amaçları ile ilgili bilgiler alır. Sadece sizi anlatan ve kullandığınız da kendinizi çok iyi hisssettiğiniz kokunuz hazırlanır.Üstelik hiç bir yan etkisi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.