Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




22 Ocak 2014 Çarşamba

KURU CİLTLER İÇİN ÖNERİLER

Cildimiz kuru ve hassas ise; dış ortamdaki soğuk, nemli hava, rüzgar; ev, araç içi ve iş yerleri gibi kapalı alanlarda ısıtmaya bağlı kuru hava cildin dengesini daha da fazla bozar.

Soğukta yüzeysel kan dolaşımı etkilenir, damarlar büzülür, dolaşım yavaşlar; buna bağlı olarak cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturan sebum üretimi, hücreleri birbirine bağlayan seramidler azalır, cildin koruma görevi zarar görür, su kaybı olur.

Kişi cildinde hassasiyet , kızarma, nedensiz yanma hissi duyar, hatta pullanmalar, çatlamalar oluşabilir. Bu koşullardan yüz, eller gibi açıkta olan yerler ilk önce etkilenir. Sağlıklı bireyde bunlar görülürken cildin zaten kuru olduğu durumlarda daha şiddetli görülür.

Yaşadığımız ortamı nemlendirmek, dış ortamla ısı farkını iyi ayarlamak için; iç ortam ısılarını 20 derece civarında tutmak ve % 30 nemli olmasını sağlamak önemlidir. Kuru ve hassas ciltlere sahip kişiler duş ve banyo su sıcaklıklarını iyi ayarlamalılar. Aşırı sıcak suya çok uzun süre maruz kalmamalılar.

Sıcak su cildi daha çok kurutur. Sık sık keselenmek yerine nem içeren  Bu alana reklam vermek için tıklayınız vücut peelingleri yapılmalı. Doğal ve nemlendirici özellikli sabunlar tercih edilmelidir. Banyo sonrası cildi nemli bırakarak nemlendirici losyon uygulanmalı. Dekolte, eller, dirsekler, dizler, topuk gibi kırılgan çatlamış veya çok kuru bölgelere daha fazla özen gösterilmeli, yağlı kremlerle ( tatlı badem yağı vb) masaj yapılmalı.

Eller çok sık yıkandığı için soğuğa karşı hassastırlar. Çatlamalar, soyulmalar hatta yer yer kanamalar olabilir. Özellikle dışarı çıkarken ve gece yatarken koruyucu ve besleyici el kremleri kullanmalı. ( önceki yazılarımdan ; çay ağacı yağı el kremi ) Sadece dışardan uyguladığımız ürünlerle cildimizin nemini ve genel sağlığını yeterince koruyamayız.

Mevsim meyva ve sebzeleri ile beslenmeye özen göstermeliyiz. Bol sıvı almayı ihmal etmemeliyiz. Cildimizin nem ve yağ dengesini düzenleyen bir formül; 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı gliserin, 1 yumurta sarısı. Tüm malzemeler benmari tarzı ısıtılarak hazırlanır. Çok sıcak olmamalı.

Tüm yüze, boyuna ve ellere sürülür. 30 dk beklenir, ılık su ile cilt yıkanır. Haftada bir kez uygulanabilir. Bu maskeyi içine limon koymadan göz etrafınız içinde hazırlayabilirsiniz. Haftada iki kez uyguladığınızda ise ; cildinizi nemlendirir, canlandırır, ince çizgileri azaltır.
Sorularınız için; sabunkursudenizli@gmail.com
Sağlıklı günler ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.