Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




15 Kasım 2012 Perşembe

DOĞAL VE ORGANİK SABUNLARIN FAYDALARI



Adaçayı Sabunu : Canlandırıcı,antiseptik,anti-selülit özelliklere sahiptir.Cildi derinden temizler.Yağlı ciltlerin sorunlarında etkilidir.Hassas ciltlere önerilmez.

Ardıç Sabunu: Ciltte  kaşıntı, egzama ,akne vb sorunların çözümünde kullanılır.Saç bakımında ise kepeğe ve yoğun dökülmeye karşı etkilidir.
Bal Sabunu : Kuru ciltlerde yoğun nem vermede etkilidir.Cildi yumuşatır, nemlendirir.Saç bakımında besleyici ve koruyucu özelliği vardır.Hassas ve allerjik ciltlerde de kullanılır.

Biberiye Sabunu :Antiselülit ve antiseptiktir.Bakterileri yok eder, cildi besler ve nemlendirir.Saç ve yağlı cilt bakımında etkilidir.Saç dökülmesini önleyici ve besleyicidir.

Buğday Sabunu : Hücre yenilenmesinde etkin olduğu ifade edilen buğday sabununun, içerisindeki A, D ve B vitaminleri ile pürüzsüz bir cilt görünümü sağlıyor, yara, yanık ve ciltteki güneş ve doğum lekelerini gidermede etkilidir.

Bıttım Sabunu: Egzama, mantar, ergenlik sivilcelerine, saç diplerindeki yaralara karşı çok etkili olduğu belirtilen bittim sabunu, saç dökülmelerinde ve saçların yağlanmasının  önlemesinde etkin olarak kullanılır. 

Defne Sabunu :Antiseptik ve rahatlatıcıdır.Cildi yumuşatır,nemlendirir.Saç bakımında dökülmeye çözüm amaçlı kullanılır.Saçı besler parlaklık verir.Özellikle saçlı derideki tüm sorunlar için idealdir.Akne ve ergenlik sorunları için destek olarak önerilir.

Gül Sabunu :Rahatlatıcı , canlandırıcı, cildi sıkılaştırıcıdır.Antiseptiktir.Vücuda ve ruha hitap eder.Aynı zamanda  egzama, sedef ve kaşıntıya iyi gelir.Aroma terapi özelliği sayesinde sakinleştirir huzur verir.Tüm ciltler için uygundur.

Itır Sabunu : Cildi rahatlatır,canlandırır. Kokusu etkileyici ve rahatlatıcıdır. Tüm cilt tiplerine önerilir.
İğde Sabunu : Cildi aydınlatır,besler.Yüz temizliği için idealdir.Tüm cilt tiplerine önerilir.
İnci Tozu Sabunu : Anti-age etkili ,ışıltı ve pürüzsüzlük verir. Cilt maskesi anlamında kullanılabilir.Düzenli kullanımla etkisi görülür.Gençlik tazelik,duruluk verir.
Karanfil Sabunu : Canlandırıcı ve antiseptiktir.Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir.Hassas ciltlere önerilmez.Vücut bakımında arınma ve tazelik sağlar.

Kahve Sabunu : Ellerdeki  inatçı kokuları berteraf eder.Vücut bakımında bedenin doğal kokusuna kavuşmasını sağlar.Selülit bakımında da çok etkilidir.

Kayısı Sabunu: İçeriğinde bulunan bol E vitamini sayesinde nem kaybını önleyerek cildin direncini artırır. Tüm ciltler için uygun olan bu sabun da düzenli kullanıldığında sivilce, siyah nokta ve lekelerin giderilmesinde etkili. 

Kekik Sabunu : Antiseptiktir,akne ve mantar tedavilerinde etkilidir.Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi ile eklem ağrılı bölgelerde kullanılması da önerilir.

Lavanta Sabunu : Canlandırıcı ve antiseptiktir.Duygu ve uyku düzenleme özelliğine sahiptir.Akneli ciltlerde temizlik amaçlı kullanılır.Vücut bakımında çok etkilidir.








 Limon Sabunu: Ciltteki gözenekleri açarak cildin nefes almasını sağlayan bu sabun ise sivilce, siyah nokta ve çillere iyi geliyor. El ve ayak nasırların da etkisini gösteren sabun, doğal bir antiseptik. Cildin nem dengesini sağlayan sabun, köpüğü ile yapılan masaj baş ve vücut bakımlarında etkilidir.


 Menengiç Sabunu: Sedef, kaşıntı, selülit ve topuk çatlaklarına iyi gelen bu sabun ise saçları ve cildi besliyor, düzenli kullanıldığında cilt çatlaklarını gideriyor ve nasırları yok ediyor. 
Nane Sabunu : Canlandırıcı ve anti-selülit özelliklere sahiptir.Rahatlatan ve uyaran etkisinin yanında cildi dezenfekte eder.Hassas ve kuru ciltlere önerilmez.

Orman Kokusu : Rahatlatıcı , ferahlatıcıdır.Vücut bakımında strese karşı etkilidir.

 Papatya Sabunu: Göz kapağı iltihaplarına iyi gelen bu sabun, göz altı torbalarında etkili olduğu, selülit tedavisinde kullanıldığı, egzama kaşıntı ve mantara iyi geldiği, ayrıca saçlara dolgunluk ve parlaklık verdiği saptanmıştır.

Patçuli Sabunu : Rahatlatıcı ve canlandırıcıdır.Allerjik ve yaşlanma meyilli ciltlere önerilir.Cildi sıkılaştırır ve elastıkiyetini korumasına yardım eder.

Pirinç Sabunu :İçeriğindeki etken maddeler sebebi ile güneşten koruyucu özelliğide vardır.Cildin koruma etkisini güçlendirir.Düzenli kullanımda ciltteki  leke ve matlık sorunu çözer.

Portakal Sabunu : Rahatlatıcı , antidepresandır.Cilde parlaklık,tazelik katar.Yağlı ciltler için uygundur.

Üzüm Sabunu : Anti-aging ve anti-oksidan özelliklere sahiptir.Cildin savunma mekanızmasını destekler.Düzenli kullanıldığında yaşlanma etkilerini azaltır.Ciltteki ve vücuttaki düzensiz lekelere çözümdür.

Vanilya Sabunu : Cildi besler yumuşatır ve rahatlatır.Bütün cilt tiplerine uygundur.

Yasemin Sabunu : Rahatlatıcı ve antidepresan etkilidir.Cildin  esnekliğini arttırır , kuru ve hassas ciltlere uygundur.
Yosun Sabunu : İçerdiği amino asitler sayesinde vücut bakımının vazgeçilmezidir.Vücuttaki ölü deriyi alır,yeniler,canlandırır.Cildin sıkılaşmasını ve canlanmasını sağlar.Selülit ve sarkma sorunlarında çözümdür.

Zeytin Yağlı Sabun : En hassas ve allerjik ciltlerin bile kullanabileceği saf sabundur.Cildi besler nemlendirir.Hiç bir aroma ve renk ilavesi içermez.Sabunun en saf halidir.Cilt ve saç bakımında rahatlıkla kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.