Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




18 Kasım 2012 Pazar

AROMA TERAPİ NEDİR ?



Aromaterapi kokuyla tedavi anlamına gelir.Gül,limon,lavanta,nane gibi bitkilerin yağlarının koklanması ile uygulanan doğal bir tedavi yöntemidir.Bitki yağları banyo suyuna eklenir,masajla cilde uygulanır,teneffüs edilir veya odaya sıkılır.
Aromaterapi ağrıyı hafifletmek,cilt bakımı,tansiyonu düşürmek,halsizliği gidermek ve vücudu güçlendirmek için kullanılır.Aromatik yağlar ruh halini etkileyebilir,halsizliği giderebilir,stresi azaltıp,rahatlama sağlayabilir.
Aromatik kokular burun yoluyla solunduğu zaman koku hücreleri vasıtasıyla beyni ve sinir sistemini etkilerler.
Aromatik yağlar bitki,çiçek,ağaç,meyve,ağaç kabuğu,çim ve çekirdeklerden çıkartılan terapötik,psikolojik ve fizyolojik etkilere sahip hastalıkları önleyebilen ve tedavi edebilen yağlardır.
150 civarında aromatik yağ var.Bu yağlar mikrop öldürücü,antiviral,iltihap kurutucu,ağrı kesici,antidepresan , balgam söktürücü, uyarıcı,sakinleştirici,hazmı kolaylaştırıcı ve idrar söktürücü özelliklere sahip.
Aromatik yağlardan azami faydayı sağlamak için tamamen doğal yağlar kullanılmalı,sentetik olarak üretilen yağlar işe yaramaz.
Aroma terapi doğal tedaviler arasında en hızlı gelişen alanlardan biri. Kanser hastalarında kemoterapinin yan etkilerini azaltmak için kullanıldığı gibi kalp hastalarının rehabilitasyonunda da   kullanılıyor.
Aromaterapi yavaş yavaş iş hayatına da giriyor. Japonya'da inşaat mühendisleri binalarda aroma sistemleri inşaa ediyorlar. Mesela bir projede sırada bekleyen müşterileri sakinleştirmek için lavanta ve biberiye kokusu müşterilerin beklediği alana pompalanırken,banka çalışanlarının dikkatli olmasını sağlamak için de uyarıcı limon yağı ve okaliptus yağları banka çalışanlarının olduğu yere pompalanmış.
Aromaterapinin Tarihi

Aromaterapi 6000 yıl öncesine kadar dayanıyor.Grekler,Romalılar ve Antik Mısırlılar aromatik yağları kullanmışlardı.Mısırlı hekim İmhotep 6000 yıl önce güzel kokulu aromatik yağlar
ı banyo,masaj ve ölüleri mumyalamak için önermiş için önermiş.
Modern tıbbın babası Hipokrat aromaterapi banyolarını ve masajını kullandı. Atinalıları salgından lorumak için aromatik tütsüler kullandı.
Aromaterapinin modern çağda kullanımı Fransız kimyacı Rene Maurice Gattefosse'in bitki yağlarının tedavi amaçlı kullanımına aromaterapi adını vermesi ile başlar.Elindeki yanığın lavanta yağı ile hiç iz kalmadan iyileşmei karşısında büyülenmişti.Diğer bitkisel yağların fiziksel ve psikoterapötik etkilerini araştırmaya başladı. 
2'. dünya savaşı sırasında Fransız cerrah Dr. Jean Valnet bitkisel yağları mikrop öldürücü amaçlı kullanmaya başladı.Daha sonra Marguerite Maury aromaterapiyi doğal tedavi yöntemi olarak kullanmaya ve hastalarının reçetelerine yazmaya başladı.
Aromaterapi nasıl etkili oluyor?
Aromatik yağlar güçlü duygumuz koku duygusunu uyarır.Kokuların ruh halimiz üzerinde etkili oldukları biliniyor.Koku duygusunun zayıflaması anksiyete ve depresyon gibi psikolojik problemlere neden olabilir.
İnsanlar 10.000 farklı kokuyu ayırabilirler.Koku burnumuzda başlayarak,duygularımızı,ruh halimizi,hafıza ve öğrenme yeteneğimizi kontrol eden limbik sisteme kadar ulaşır.
Çalışmalar lavanta kokusunun beynin arka bölümünde alfa frekanslarını artırdığını tespit etmiştir.Bu rahatlama anlamına gelir.
Yasemin kokusu ise alın tarafında beta dalgalarını artırır bu da daha fazla uyanıklık hali demektir.
Bilimsel çalışmalar bitkisel yağların beyin ve beden üzerinde etki yapabilecek kimyasal maddeler içerdiğini göstermiştir.Bu maddelerin kimyası karmaşıktır fakat genel olarak alkoller,esterler,,aldehidler ve terpenler içerirler.

                                                                                                                                                     

DOĞAL TERAPİLER AKADEMİSİ


Reşitpaşa Mareşal Sk 31/5 Reşitpaşa Sarıyer 34467 İstanbul
info@dogalterapilerakademisi.com
ayse@dogalterapilerakademisi.com
              0212 323 03 27


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.