Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




19 Nisan 2013 Cuma

VÜCUDUNUZUN PH DEĞERİ KAÇ ?




Sağlıklı yaşamın anahtarı, vücut ph değerinde saklı! Peki , siz vücudunuzun ph değerini biliyor musunuz? PH değerini hangi gıdalar olumlu, hangileri olumsuz etkiliyor? Sağlıklı yaşamın anahtarı elimizde , neden kullanmıyoruz ?

Vücudumuzun pH değerinin önemi nedir? Yediğimiz gıdalar, vücut pH değerini nasıl etkiliyor? Alkali gıdalar neler? Asidik gıdalar neler?

 “Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır.” Bu nedenle de vücudun pH değerini olması gereken seviyede dengede tutmak, sağlıklı olmak ve iyi hissetmek için atılabilecek en büyük ve önemli adımlardan biridir."

Sağlıklı bir vücudun pH değeri ne olmalı?

"Vücudumuzun değişik organlarının pH değeri, söz konusu organların fonksiyonlarına göre değişiklik gösterirken, hücre, doku ve organlarımıza oksijen, su ve diğer besinleri taşımak ve atıkları boşaltmak için aracılık eden kanımızın ideal pH değeri 7,365 olarak ifade edilir ve 7,35 – 7,45 aralığı genel anlamda sağlıklı olarak değerlendirilir.

Bu seviyenin altı ve üstü vücutta türlü rahatsızlık ve hastalık oluşumuna uygun bir ortam olduğu anlamına gelir ve pH 7,0 seviyesini nötr olarak kabul edersek 7’nin altındaki değerler asidik, 7’nin üstündeki değerler de alkali olarak adlandırılır. Bu nedenle sağlıklı bir beden için pH değeri olarak 7,35 – 7,45 aralığında olması istenen kanımızın sağlıklı olduğunda hafif alkali bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz.


         

Vücudumuzda, asidik bir ortam (pH 7’nin altındaki değerler) birkaç nedenle oluşabilir ki bunlar ağırlıklı olarak asidik gıdalarla beslenmek, duygusal stres, toksik yüklenme, bağışıklık sisteminin türlü reaksiyonları, oksijen ve/veya diğer besinlerin hücreler tarafından emiliminin gerçekleşememesi gibi problemler olabilir."

Asidik bir ortamda ne gibi sorunlar ortaya çıkar?

Vücudun mineral ve diğer besinler ile ilgili emilim kabiliyeti azalır.
Hücrelerdeki enerji üretimi düşer.
Vücudun hasar görmüş hücreleri onarma gücü azalır.
Vücudun zararlı ağır metalleri vücuttan atma -temizleme- gücü azalır
Tümör hücrelerinin gelişimini destekleyen bir ortam yaratılmış olur.
Vücut kronik yorgunluk ve diğer hastalıkların oluşumuna uygun, açık, bir duruma gelir.


Özetle; ph 6,9 gibi oldukça hafif denilebilecek asidik ortam bile birçok hastalığın oluşum ve gelişimi için “uygun bir ortam” anlamına gelir.

Asidik vücut sorunu, ağırlıklı olarak hayvansal gıdalarla beslenen toplumlarda daha sık görülür ki bunun ana sebebi et, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi ağırlıklı asit üreten gıdaların alkali olan taze sebze gibi gıdalara göre daha yoğun tüketilmesidir.

Buna ek olarak, işlenmiş beyaz un, şeker gibi gıdalar, işlenmiş içecekler ve kahve gibi alışkanlıklar da vücutta asidik bir ortam oluşumuna destek olurlar.

Ayrıca Aspartam gibi yoğun miktarda asit oluşumuna sebep olan maddeler içeren tatlandırıcıların da vücudumuzdaki asit oluşumuna katkısını unutmamak gerekir.

İşte tüm bu nedenlerden dolayı vücudumuzun asidik ortamını dengelemek ve pH seviyemizi istenen şekilde düzeltmek, 7,35-7,45 seviyelerinde dengelemek, istiyorsak yapabileceğimiz en iyi şeylerden biri yaşam biçimimizi gözden geçirmek ve zararlı olan her şeyi hayatımızdan yavaş yavaş da olsa çıkarmak için karar alarak küçük adımlarla da olsa uygulamaya geçmektir.Sonraki yazım ;  vücudumuzun ph değerini nasıl düzenleyebiliriz ....

                                                 Sağlıklı  vücut , sağlıklı ruh diliyorum....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.