Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




27 Şubat 2012 Pazartesi

ORGANİK EL KREMİ TARİFİ (Çay ağacı yağı ile)

Kışın soğuğundan ,ayazından,rüzgarından kurumuş , çatlamış ellerimiz için doğal ürünlerle krem yapalım. mı ?.

- 1 Yemek kaşığı vazelin ,
- 1 Yemek kaşığı gliserin,
- 2 Yemek kaşığı ayva çekirdeği jölesi,
- 1 Yemek kaşığı badem yağı,
- 1 Yemek kaşığı susam yağı,
- 2 Yemek kaşığı pudra,
- 2 Tatlı kaşığı çay ağacı yağı * El ayak ve vücuttaki çatlak,egzama,uçuk,siğil, çıban,deri döküntüleri,mantar,böcek sokması v b durumlarda çay ağacı yağı tek başına kullanılır.
Tüm malzemeleri benmari usulü cam kapta küçük ahşap kaşıkla  ısıtarak karıştıralım.. Malzemelerin  tamamı karışıncaya kadar ısıtmaya devam edelim.Ve ocağın altını kapatıp karıştıralım Ilınınca içine sevdiğimiz bir esans dan 5 damla ilave edelim. (gül, lavanta, limon vb ) Tamamen soğuyuncaya kadar karıştırıp kapalı cam kapta buzdolabında saklayalım. 6saat sonra kullanabilirsiniz..    
                                                                     
Kozmetik sektörü ile tanıştığım günden itibaren istediğim bişey vardı. Öyle bi ürün olsun ki her derde deva olsun.Ferahlatsın,tüm ciltlere iyi gelsin ,temizlesin,  arındırsın ,akneyi sivilceyi tedavi etsin ,tüm allerjik durumlara çözüm olsun..
Ve  çay ağacı yağı ile tanışınca aradığım cevabı buldum.. 
Kokusunu herkes beğenmiyor olsa da, ben çok sevdim.Kolay emilimi sayesinde   kullanım alanlarında ve sorunlarında çok başarılı. Özellikle cilt emmeye başladıktan sonra inanılmaz ferahlık hissi veriyor. Ekstradan nemlendiriciye de ihtiyaç duyulmuyor, çünkü nemi cilde adeta hapsediyor.. Ayrıca makyaj temizliği için tonik olarak da kullanılır.. Anlayacağınız, çay ağacı yağı bir çok derde deva. Bana göre ..

Birde bilimsel olarak bakalım.....

Tea Tree Oil olarak da bilinen bu çay ağacının yağı, Avustralya`da yetişen, 2 metreyi bulan ağacın yapraklarından elde edilir. Yüzyıllarca Avustralya yerlileri bu ağacın yapraklarından elde edilen yağı, esensi çeşitli hastalıklarda kullanmışlar ve hala da kullanmaktadırlar. Bu ağacın çeşitleri vardır, ama yağ daha ziyade Melaleuca alternifolia cinsinden elde edilir. Çay ağacının yapraklarını, çayla karıştırmamalıdır. İngilizce olan “Tea Tree” anlamı, çok eskilere, Kaptan Cook`a dayanır. Gemideki tayfalar, yaprakları kaynatıp, çay yerine kullanmışlardır. Onun içindir ki, adı tea tree olarak kalmıştır.
Melaleuca alternifolia`ın yapılan kimyasal araştırmasında şunlar bulunmuştur:
% 31 Terpinen-4-ol
% 3,5 Alphaterpineol
%16,4 P-Zymen
% 1,8: 9,1 Cineol

Distilasyon yoluyla elde edilen bu yağ, antiseptik etkisinden dolayı bir çok  hastalıklarda kullanılır.
Herpes: Virüs tarafından oluşan bu deri rahatsızlığında ki, daha ziyade dudaklarda görülür. Antiseptik etkisi olan bu yağdan, virüsün olduğu yere sürülür.( Yalnız burada dikkat edilecek husus, yağı daha başlangıçta, cilt kaşınmaya başladığında  sürmektir.)
Dermatitis (Deri iltihabı): Alerjik, kaşıntılı deri rahatsızlıklarında da kullanılır. Rahatsız olan bölgeye bu yağdan sürülür.
Çıban: Burada da dikkat edilecek olan, çıban daha olgunlaşmadan, yağın sürülmesidir.
Böcek sokmaları: Bir damla yağ böceğin soktuğu yere dökülür ve burası hafifçe ovulur.
Ayak mantarları: Ayaklar iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra, mantarın bulunduğu  yere bu yağ sürülür.
Dolama ve tırnak batmaları: Bu gibi rahatsızlıklarda da bu yağ kullanılır. Tırnak batması sonucu tırnağın kenarında iltihap meydana gelir. Tırnak ete battığı için, yürürken, kişiyi ağrıdan dolayı rahatsız eder. Burada ancak yapılacak cerrahi müdahale ile, yani batan tınağı ya tam ya da kısmen çıkarmaktır. Bu yağ kullanılarak, tırnağın çekilmesine mani olabilirsiniz.
Şöyle ki: Ayak ilk önce yıkandıktan sonra güzelce kurulanır. Tırnağın battığı yerin üstüne bir damla bu yağdan dökülür ve kuruması beklenir. Ondan sonra 0,5 cm genişliğindeki plasterin ucu batan yerin yanındaki deriye yapıştırılır ve hafifçe çekilerek, diğer ucu parmağın altından tırnağın sağlam kenarından tırnağın ortasına getirilerek yapıştırılır. Böylece batan yerdeki deri çekilerek tırnağın batmadan ilerlemesine yardımcı olur ve yağın antiseptik tesiri ile de iltihap kurur. Böylece cerrahi müdahaleye de gerek kalmaz.
Ağızdaki iltihaplar: Ağız hijyeninde de çok rahatlıkla  kullanılır. Diş eti iltihabında, takma dişin vurması sonucu meydana gelen yaralarda, iyileştirici rol oynar. Birçok diş hekimi, diş çekiminden sonra gelen yarayı bu yağla ıslatılmış tampon kullanırlar. Azıcık bir suyla sulandırılmış birkaç damla yağ ile gargara yapılır. Ve yahut doğrudan doğruya yara yerine bu yağ sürülür.

Siğiller: Ayak parmaklarında meydana gelen bu siğiller de, üstlerine sürülerek, kurutulabilir. ( Özellikle eski ve büyük siğiller için en az 21 gün uygulanmalıdır.

NOT ; Sevgili okuyucum, ben evde krem, maske , ürün hazırlayamam, zamanım  yok ama böyle bir ürüne ihtiyacım var  dersen , çok rahatlıkla ÇAY AĞACI ÖZLÜ BALZAM ( Green Master )  öneririm. 05546529789


Yararlanılan kaynaklar

 Prof. Dr İbrahim Saraçoğlu
 Prof.  Dr Ahmet Maranki  
 Dr. Yüksel Cavlak                  Kadife yumuşaklığında elleriniz olsun...                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.