Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




13 Şubat 2012 Pazartesi

CİLT LEKELERİ NASIL TEDAVİ EDİLİR

Leke hem kadın hem erkeklerde en yaygın görülen cilt rahatsızlıklardan biri, lekelerin bir çoğu özellikle yanak ,alın ve çenede yerleşirken ve yüze daha mat ve pürüzsüz olmayan bir görüntü verirken,bazen vücut bölgelerinde sırtta ve göğüste ve ya el üstünde de yerleşebilirler.
Cilt lekelerinin  nedenleri ;
1.Güneş
2.Hormonal değişiklikler
3.Bazı sistemik hastalıklar
4.Genetik
5.Enfeksiyonel hastalıklar(mantar…)
6.İlaç,yanlış kozmetikler..yanlış uygulamalar.
7.Hamilelik

  Özellikle korunmasız uzun süre güneşe maruz kalma , .lekelenmeyi tetikler.
Ciltteki lekelerin sebebi ve fiziki yapısının  ( genel, bölgesel, derin, yüzeysel ) tanısı  tedavide önemli bir aşamadır. Vitiligo, ala , sedef gibi bazı cilt hastalıkları ; lekelerle karıştırılabilir. Leke tedavilerinde kullanılan yöntem ve kozmetiklerin seçimi ,uygulama zamanı ve aralıklarını uzman karar vermeli.. Bilinçsiz ve uzman olmayan kişiler tarafından yapılan uygulamalar sonucu daha çok mutsuz olabilirsiniz.

Leke tedavileri ;

- Haricen kullanılan topikal  kremler hidrokinon ve alfa hidroksi asit, C vitamini, retinoik asit, azelaik asit gibi  antioksidanları içerirler.

- Kahverengi lekeler kimyasal peeling, krioterapi ve bazı lazerler ile etkili ve hızlı bir şekilde tedavi edilebilirler.

Oldukça yüzeyel olan soyma teknikleri, çok rahatsız edici değildir ve de zaman kaybına neden olmaz, fakat bir kaç tedavi seansı gerekebilir. Ne yazık ki tedavi sonrası lekeler, bazen kötüleşebilir. Muhakkak devamlı bir güneş koruması gereklidir, çünkü bu lekeler yaz aylarında yineleyebilirler.Uygulama zamanı bu açıdan çok önemlidir. En iyi koruyabileceğimiz zaman aralığı ekim-mart ayları arasıdır.


Biz burada derin olmayan daha genel ve açık renk hafif  lekeler için doğal öneriler sunacağız.Sizi mutsuz eden lekelerden tamamen olmasa da  oldukça olumlu sonuçlar alırsınız. Bu uygulamalara geçmeden önce cildinizin yapısını çok iyi bilmeniz gerekiyor. Aşırı hassas ve ince cilde sahipseniz dikkatli olun derim.Uygulamalarda aşırıya kaçmayın.Hiç bir uygulama mucize yaratmaz.Cildin leke ve izlerden arınması , yenilenmesi için en az 21 günlük bir sürece ihtiyaç vardır.
                                                                            Devam edecek............

2 yorum:

  1. Mantar için ne önerebilirsiniz?

    YanıtlaSil
  2. Özür dilerim yorumunuzu yeni gördüm.sabunkursudenizli@gmail.com adresne rahatsız olduunuz bölgenin resimlerini atabilirmisiniz.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.