Güçlü bağışıklık sistemine sahip b kan grubu ,diğer gruplara nispet yapar gibi her istediğini yer.Araştırmalara göre uzun ömürlü kişilerin çoğunluğu B kan grubuna sahip kişilerdir. Pek sindirim sorunu yaşamazlar. Özellikle yatmadan önce içecekleri bir bardak süt , kaliteli bir uyku ve dinlenme sağlayacaktır.
B kan grubu için faydalı olan besinler
Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalye, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta
Yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri
Zeytinyağı, ceviz
Fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri
Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her biber, pul biber, karahindiba, maydanoz.
Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenk üzümü.
Köri, reyhan , fesleğen, yeşil çay.
Pırasa ve sarmısak (haftada üç kez), sağlıklı ve uzun ömür için.
Zararlı olan yiyecekler
Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti,
Dondurma, sakız
Her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç)
Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri
Enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası
Aloe vera, Hindistan cevizi,
Karabiber, beyaz biber, tarçın,
Jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
Yenebilenler
· Her et (tavuk ve kaz hariç), tereyağı, ara sıra kaymak
· Barbunya, beyaz fasulye, yeşil fasulye, mantar, kabak
· Kestane, badem, keten tohumu, sinameki (yaprak olarak), kekik, kimyon, keçiboynuzu, nane, anason, çay, kahve, şeker,
· ‘Zararlılar’a girmeyen her meyve ve sebze bal ve sirke
B kan grubu için faydalı olan besinler
Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalye, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta
Yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri
Zeytinyağı, ceviz
Fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri
Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her biber, pul biber, karahindiba, maydanoz.
Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenk üzümü.
Köri, reyhan , fesleğen, yeşil çay.
Pırasa ve sarmısak (haftada üç kez), sağlıklı ve uzun ömür için.
Zararlı olan yiyecekler
Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti,
Dondurma, sakız
Her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç)
Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri
Enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası
Aloe vera, Hindistan cevizi,
Karabiber, beyaz biber, tarçın,
Jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
Yenebilenler
· Her et (tavuk ve kaz hariç), tereyağı, ara sıra kaymak
· Barbunya, beyaz fasulye, yeşil fasulye, mantar, kabak
· Kestane, badem, keten tohumu, sinameki (yaprak olarak), kekik, kimyon, keçiboynuzu, nane, anason, çay, kahve, şeker,
· ‘Zararlılar’a girmeyen her meyve ve sebze bal ve sirke
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.