Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




5 Mart 2012 Pazartesi


             
    
                   Son zamanlarda kozmetik ürünlerle ilgili şikâyetlerin arttığı tespit edilmiştir. Bu sebeple Genel Müdürlüğümüzün halk sağlığını korumak görevini yerine getirmek üzere kozmetik ürün kullanıcılarından istenmeyen etki bildirimlerinin alınması uygulamasına başlanmıştır.
                   Genel Müdürlüğümüz 13 Şubat 2012 tarihinden itibaren www.iegm.gov.tr adresindeki “Kozmetik İstenmeyen Etki” bölümünden kozmetik ürünlerle ilgili istenmeyen etki bildirimleri kabul edilmektedir.
                   Halen bazı Avrupa Birliği ülkelerinde yapılandırılmasına yeni başlanan “Kozmetovijilans” birimi (vijilans kelime anlamı olarak, bir tehlikeye karşı uyanık olma durumu veya güvenliği sağlamaya yönelik gözlem yapma durumunu ifade eder) Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurulmuştur. 2012 yılı içerisinde sağlık mesleği mensupları ve kozmetik firmalarını da dahil edecek şekilde örgün bir iletişim sistemi oluşturularak, ürün güvenliği açısından halk sağlığı üzerinde etkin bir kontrol mekanizması uygulanacaktır.
                   Vatandaşlarımızın bildirilen web sayfasındaki ilgili bölümdeki formu kullanarak kozmetik ürünlerden kaynaklanan şikâyetlerini bildirmeleri beklenmektedir. Kozmetik İstenmeyen Etki Bildirimleri, “gizlilik esası” temelinde kayıt altına alınacak ve gerekli değerlendirme yapılacaktır.
                    Kamuoyuna duyurulur.
                                                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.