Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




20 Temmuz 2012 Cuma

GÜZEL HİSSETMEK ; NİÇİN ? KİMİN İÇİN ?...


Kendimizi güzel hissetmek doğamızın bir parçasıdır.
Bunun oluşmasında kişisel bakımın etkinliği tartışılmaz bir gerçektir.
Güzel hissetmek kendi doğamızda vardır.Güzel olmak ve güzel hissetmek kavramı toplumsal olarak yada deneyimsel olarak öğrenilmiş bir olgu değildir.
Peki bir kadın kendini neden güzel hissetmez?
Bunun etkin deneyimsel süreci, ikili ilişkilerin yansımalarının sonucu olarak da oluşabilir.Bu ilişki sürecinde, aldatılan kadınsa , ilginç olan kadının kendinde bir eksiklik aramasıdır.Bunun nedeni toplumsal olarak güzellik kavramı üzerinde hep erkil olan bir toplum modelinin varlığıdır.
Kadınların ,karşı cins üzerindeki beğenisini yada kendi kriterlerini oluşturması yüzyıllardır oluşamamıştır.
Bu nedenle de,duygu ve düşüncelerini ifade edememişlerdir ama son süreçlerde bunun tersine dönmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çok değerli bir dostumla çalışırken, onun arkadaşının ‘sözde’ problemi üzerine çalışmıştık. Gerçekten güzel olan ,bu bayan kendini güzel hissetmiyordu ve seanslarıma katılmayı istedi.
Seans öncesinde,nefes egzersizleri ile gevşeme tekniklerinin uygulamasından sonra derin hipnotik trans halinde beyni alfa konumuna alarak çalışmaya başladık.
*Derin hipnotik transa aldığımda 13’lü yaşlarına gitmişti...
-‘’Sana güzelsin derlerse anla ki; bu, erkeklerin seni kandırmak için erkeklerın uyguladığı bir tekniktir’’.
-’’Böyle bir iltifat doğru degildir sakın inanma’’
gibi söylemlerle bu düşünceleri ,yetişkinler sözde kızlarını korumak için derin düzlemde yerleştirmişlerdi.Lakin deneyimsel süreçlerle pekişmişti.

Daha sonrasında da eşinden ayrılma sürecinde kendini çirkin hissettiğini paylaştı benimle.Anlaşma ile olan ayrılığa rağmen beğenilmeme duygusunu hissediyordu.Bu begenılmeme duygusunu bedende hissettirdigimde ellerde hisetmeye başlamıştı.Derin trans altında bu duyguyu tanımlayıp boşalttık.Ve kendini tekrar güzel hissetmeye başladı.Hayatımızdaki negatif duygular yok olduğunda pozıtıf duyguların yer alması tesaduf degıldır.
Bu anlamda ;
kendi iç dünyamız içerisinde, kendimize dış dünya çerçevesinde beğenilme hakkı tanıdığımız kadar birilerinin bizi beğenmemesi hakkını da tanımalıyız.
Bayanların bu anlamdaki ‘Güzel Hissetme’ durumunu karşı cinsle ilişkilendirilmesi gibi bir anlayışın, bir düşüncenin hakim oldugu düşünce modeli erkil toplumun ürünüdür.Bu, erkil toplum ürünü düşünceden sıyrılmamız gerekmektedir.
Aldatılma oldugunda yada beğenilmediğimizde bu durumu kabul etmemiz gerektiğini öğrenmeliyiz.
Bu konu hakkında ,sonraki zamanlarda daha geniş kapsamlı bir yazımı sizlerle paylaşabilmek dileğiyle.
                                                                                                                                Zaman Kete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.