Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




7 Temmuz 2012 Cumartesi

SAĞLIKLI SERİNLİKLER

Serinlemek , ferahlamak için içtiğimiz sağlıksız, katkılı, gazlı , yapay  içecekler yerine  gerçek meyvalardan hazırladığımız şerbet ve meyva sularını tercih etmeliyiz.Özellikle çocuklarımıza bu gerçek tatları alıştırmalı , yapay ve zararlı katkılı içeceklerden bir nebze olsun uzak tutmalıyız.

Çocuklarımız ve gelecek nesillerimizin daha zeki, çalışkan, verimli ve bilinçli bireyler olmasını istiyorsak yapay tatlardan ve zararlı katkılı gıdalardan uzak kalmalarını sağlamalıyız..Evet ama nasıl..

Bu gün sizlere yetişkinler ve çocuklar için serinletici, ferahlatıcı , hoş kokulu ve lezzetli serinlik tarifleri vereceğim..Her an mutfağımızda olan meyva ve bitkilerle....

KARPUZ SORBE             

Malzemeler ;
2 büyük dilim karpuz
3 dal nane
5-6 kaşık toz şeker

Karpuzun çekirdekleri ayıklanır ve çatalla ezilerek  parçalanır. Bir dal nanenin yaprakları çok ince kıyılır ve şekerle birlikte havanda ezilerek  karpuz suyuna eklenir. Hazırlanan karışım iki parmak eninde cam kaba yayılır.Buzdolabının buzluğuna konur.Her saat başı   tahta kaşıkla karıştırılır.Karpuzun donmamasına dikkat edilir.Karpuz suyu kar taneleri haline geldiğinde servise hazırdır.Dondurma kaşığı ile kaselere servis edilir.Nane yaprakları ile süslenir. Daha farklı sunumlar için hayal gücünüz ve çocuklarınızın sevdiği meyva lar size yol gösterecektir..

Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.