Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




20 Aralık 2012 Perşembe

NEDEN ORGANİK VE DOĞAL SABUN

Karlı , yağmurlu, kışın en soğuk günlerinden merhaba.Size bu gün günde en az 3 kez elimizden düşürmediğimiz bir temizlik malzemesinden bahsedeceğim..Yüzyıllardır en temel temizleme aracı olan sabundan konuşacağız.

Piyasada sabun olarak adlandırılan sanayi ürünü temizlik maddelerinin bir çoğunun içerdiği kimyasallardan dolayı Avrupa’da cildi tahrip eden sentetik deterjan olarak adlandırılıyor olması ve istatistiki bilgilere dayanarak 70 yaşındaki bir insanın bebekliğinden itibaren ortalama 35kg deterjanı vücuduna depoladığı düşünülürse ve ilerleyen süreçte her iki kişiden birinin kansere yakalanma riskinin %80 artacağı göz önünde bulundurulduğunda, kansorejen maddelere karşı dünyaca açılan savaşta organik temzlik ürünlerine olan rağbet kesinlikle yadsınamayacak büyüklüktedir.

Soğuk sabunların,sanayi tipi  sabunlara kıyasla temizleyici, besleyici ve nemlendirici üstünlükleri bilimsel olarak kabul görmüştür. Soğuk proses  tekniği ile Butik tarzı üretilen bu sabunlar Lipoo olarak adlandırılan tamamı yenebilir bitkisel yağların sabunlaştırılması ile üretilmektedir. Buna bağlı olarak çevreye zararlı hiçbir atık madde içermemesi soğuk sabunu dünya da son yıllarda hızla önem kazanan çevre faktörlü temizlik ürünleri arasında en popüler ürün kategorisine taşımıştır...

Sabun, sodyum hidroksit aracılığıyla yağ ve sabun arasında gerçekleşen bir reaksiyondur.Piyasadaki sabunlardan farklı olarak, doğal sabunlarda sentetik katkı maddesi yoktur. Doğal sabun çeşitli bitkiler, bitki suları, süt ve süt tozları, ezilmiş tohumlar, turunçgillerin kabukları, meyve, sebze gibi doğal katkı maddeleri içerebilir. Doğal sabunda sadece cilde yararlı, cildi besleyen katkı maddeleri olmalı. Bu sabunlar eğer herhangi bir renk içeriyorsa bu mutlaka tamamen doğal kaynaklardan elde edilmiş olmalı.


Doğal sabunu piyasadaki diğer sabunlardan daha iyi kılan şey doğal sabunların cildi kurut mamasıdır. Kaliteli yağlardan yapıldığında (örneğin sızma zeytinyağı), doğal sabun daha çok gliserin içerir. Sabun daki gliserin nemlendirici olarak görev yapar. İçerdiği yüksek oranda kaliteli yağların yanında, doğal sabunu diğerlerinden ayıran bir başka özellik de soğuk pres bitki yağları, süt ve bunun gibi eklenen diğer maddelerin de sabunun nemlendirme özelliğini artırması.
Tüm bu bilgilerden sonra hala sanayi tipi temizleme ürünü kullanmaya devam eder mi siniz ?


İşte Denizli Rotaract Kulübü üyeleri hayır dediler.Biz bundan sonra kendimize özel doğal temizlik ürünlerimizi kendimiz üreteceğiz.Ve ilk organik ve doğal sabun eğitimlerini aldılar..

İLETİŞİM İÇİN
  • 554 652 9789 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.