Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




30 Aralık 2014 Salı

CİLT İÇERDEN BESLENİR, DIŞARDAN DESTEKLENİR

Yaş alma ile beraber dış görünüşümüz de başlayan değişiklikler bizi her zaman mutlu etmez. Eller üzerindeki hafif lekeler , dekolte deki çiller , boyundaki hafif gevşemeler cilt yaşlanmasının habercileri. Çok ileri derecede cilt yaşlanmasını beklemeden önlem alalım. 20 li yaşlardan itibaren göz etrafı için ürün kullanılmaya başlanmalı..

Cilt yaşlanmasının büyük oranda sorumlusu güneş olduğu için güneş koruyucu ihmal edilmemeli. Biliyor musunuz cildimiz hiç güneş görmeseydi el bileğimizin iç kısmı gibi lekesiz ve kırışıksız olurdu. Cildimiz sağlığımızın aynasıdır.

Sağlıklı bir cilde sahip olmak , beslenmeden çevresel faktörlere kadar birçok etkene bağlıdır. Hava kirliliği , uzun süre güneşe ve soğuğa maruz kalmak , katkı maddeleri , kimyasallar , içeriği zehirli madde içeren ucuz kozmetikler , yanlış uygulamalar , hormonlar , hastalıklar , yanlış ve eksik beslenme , stres , sigara – alkol kullanımı cildin zamansız yaşlanmasına neden olur.

Cilt içerden beslenir, dışardan desteklenir felsefesinin gereğini yerine getirmeliyiz. Cildimizin ihtiyaçlarını doğru belirlemek önemli. Mağazalarda ve televizyonlarda her gün reklamları gözümüze Bu alana reklam vermek için tıklayınız sokulan onlarca markanın yüzlerce farklı kozmetik ürünleri cildin dış bölgesinde bir nebze etkilidir.

Bu ürünlerin en pahalısını kullansanızda ; cilt onarımı için gerekli olan vitamin, minereal , protein ve suyu yeterince almazsanız cildiniz için geçici bir parlaklık dışında bir şey elde edemezsiniz. Cildi içeriden beslemek demek sağlıklı bir beslenme tarzı edinerek cildinize ihtiyacı olanı vermek demektir.

Özet olarak hergün farklı renklerde sebze , meyve , ceviz, badem gibi cilt dostu kuruyemişleri , haftada 2-3 kez balık yiyerek , sabah akşam cildi iyi temizleyerek ve günde en az 8 bardak su içerek işe başlayabiliriz. Besinlerin hücrelere taşınmasını , atıkların da hücrelerden dışarıya çıkışını sağladığı için her gün mutlaka 8 bardak su içilmelidir.

Cilt bakımı deyince aklımıza sadece salonlara gidilince yapılan bakım gelmemeli. Sabah akşam evimizde mini bakımlarla cildimizi temiz ve bakımlı hale getirebiliriz. Sadece cildinizi iyi temizleyerek bile genç kalmasını sağlayabilirsiniz. Sonraki yazımda cildi içerden besleyen gıdaları ve ev bakımı için ipuçlarını yazacağım. Güzelliğiniz , ruh ve cilt sağlığınız sizin elinizde. Sağlıklı , mutlu günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.