Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




19 Aralık 2014 Cuma

LEKE TEDAVİLERİ İÇİN EN UYGUN MEVSİMDEYİZ

Yaz boyunca güneşe maruz kalan cildimiz lekelendi ve kalınlaştı.Bu lekeler cilde iyice yerleşmeden ve koyulaşmadan tedavi etmek önemli. Güneşin zararlı ışınlarına uzun süre maruz kalmak cildi yaşlandırır ve lekelendirir.

Cilt lekeleri cildin üzerinde bulunan melanin pigmentlerinin birikmesi ile oluşur. Daha çok ; uzun süre güneşe maruz kalan açık bölgelerde , göğüs, yüz , sırt, kol ve bacakta lekeler görülür. Lekelerin ne zaman oluştuğu , büyüklüğü , yeri, derinliği ve yoğunluğu hekimin uygulayacağı tedavi yöntemini seçmesinde etkendir. Lekelerin görünümünü azaltmak için çeşitli medikal uygulamalar yapılabilir. Bu çözümlerin sizin için uygun olup olmadığına ancak bir uzman karar vermelidir.

Leke tedavilerinde lekenin sebebi ve kaynağı iyi analiz edilirse tedavi sonucu mutluluk verir. İşinin uzmanı olmayan kişilere yaptırılan uygulamalar sizi mutsuz edebilir. Tüm bu leke sorunlarınızın tedavileri için en uygun mevsim sonbahar ve kıştır. Derin ve koyu lekeler için lazer, kimyasal peeling, dermabrasyon , derma roller , hafif lekeler için ise kremler losyonlar ve bitkisel uygulamalar sayılabilir.  Bu alana reklam vermek için tıklayınız Çok yoğun olmayan lekeler için limon , elma sirkesi , ıhlamur toniği gibi doğal ağartıcıları kullanabilirsiniz.

Limon asitli içeriği ile güçlü bir renk açıcıdır. Çay tabağına yarım limon suyu alınır iki damla zeytinyağı ile karıştırılır. Sabah akşam lekeli bölgeye pamuklu çubukla sürülür. Limon suyu leke açarken , zeytinyağı cildi nemlendirir ve besler. Özellikle renk açıcı toniklerin gece boyu ciltte kalması daha faydalı olur. Aynı işlem limon yerine elma sirkesi ile de yapılabilir. Yine leke açmak ve renk bütünlüğü sağlamak için aşağıdaki maske tariflerini evde kendiniz uygulayabilirsiniz.

İlk defa yapacağınız uygulamalar için test yapmanızı öneririm. Yaptığınız karışımdan az miktarı kulak arkasına veya kolun iç kısmına sürün. 10 – 15 dk bekletin. Cildinizde kızarma , kabarma , kaşınma olmazsa hazırladığınız maskeyi veya toniği kullanın. Bu testi ilk defa uygulayacağınız karışımlar için her defasında yapmanızı öneririm.. 1 çay kaşığı pirinç unu , 1 çay kaşığı yoğurt ve yoğurt suyu ile mama kıvamında maske hazırlanır , cilde sürülür. 20 dakika sonra cilt yıkanır nemlendirilir.

Bu maske aynı zamanda sivilce ve akne oluşumuna da engel olur.Yine bal ve zerdeçal ile yapılan maske haftada 2 kez uygulanabilir. Çay ağacı yağı 5 damla, lavanta yağı 2 damla , limon yağı 2 damla olarak karışım hazırlanır. Lekeli bölgelere sürülür ve 30 dk bekletilir. Çok koyu lekeler için elma suyu ve limon suyu toniği hazırlanır.Sabah akşam uygulanır. Ihlamur çay gibi ( 1 su bardağı ) demlenir ve süzülür.

İçine 5 damla çay ağacı yağı, 5 damla lavanta yağı, 2 damla limon yağı ilave edilir. İyice çalkalanır, buzdolabında spreyli şişe içinde saklanır. Her kullanım öncesi çalkalanmalıdır. Doğal ve bitkisel uygulamalar düzenli olmak şartı ile 5-6 haftada sonuç vermeye başlar. Bütün bu uygulamaların yanısıra lekelerin önlenmesi içinde doğru ! güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Ayrıca beslenmemize c vitamini ve çinko mineralleri eklemeliyiz. Güneşin yarattığı yaşlanma etkilerine karşı antioksidan olarak savaşan bitki ve meyveleri tüketmeye özen göstermeliyiz.

Bol yeşillik, üzüm çekirdeği , mor olan tüm meyva ve sebzeler. Yapılan bilimsel çalışmalarda bazı aminoasitlerin C ve E vitamini ile birlikte lekenin önlenmesinde ve ultraviyole ile mücadele de olumlu etkileri olduğu görülmüş. Yine araştırmalar sonucunda C vitamini ile birlikte magnezyumun leke tedavisinde olumlu katkısı olduğu anlaşılmış. Güneşli , sıcak , sağlıklı günler hep sizinle olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.