Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




21 Eylül 2012 Cuma

Rezene ile Cilt Bakımı

Rezene bitkisinden faydalarından bahsettik.Şimdi cildimize olan faydalarını ve nasıl kullanmamız gerektiğini anlatacağım.

Harici kullanımda cilde faydaları

- Deniz ve güneş sonrası ciltte oluşan renk düzensizlikleri ,
- Ergenlik veya hormon düzensizliği sonucu oluşan akneler,
- Akne ve sivilce sonrası kalan leke ve izler,
- Olgun yaşlarda sabahları şiş bir yüz,
- Strese bağlı kaşıntı ,
- Kol altı ve kasıklardaki koyu bölgeler,
- Ciltte canlılık ve renk bütünlüğü için rezenin tohumlarından yararlanabiliriz.Tüm bu sorunlar için evde kolay hazırlayabileceğiniz maske ve tonik tariflerimiz olacak.Bu tarifleri uygulamak isterseniz öncelikle 500 gr kadar rezene tohumunu aktarınızdan öğütülmüş olarak temin etmeniz gerekiyor.

MASKELER
1-
1 yemek kaşığı rezene unu,
  - 2 tatlı kaşığı yulaf unu,
  - 1 adet aspirin ,
   - Su (yeteri kadar )
Malzemeler bir kaba alınır.Bir kaç damla su ile eritilen aspirinle beraber karıştırılır.Mama kıvamından daha ince hale  gelinceye kadar su ilavesi yapılır.Göz etrafına yaklaşılmadan cilde sürülür.25-30 dk beklenir.Lavaboda ovalama işlemi yapılarak cilt temizlenir. ( aktif sivilcelere dokunulmaz)  Maske sonrası cilt gerginleşeceği için tonik ve nemlendirici kullanılmalı..
 Faydaları :
Cilt aydınlanır,lekeler hafifler, aktif sivilceler kurur. Haftada 2 kez yapılabilir.Hassas ve kuru ciltlere uygun değildir.
2-
- 1 yemek kaşığı rezene unu,
 - 2 tatlı kaşığı zerdeçal,
 - Yarım limon suyu ve gerektiği kadar su.
Malzemeler karıştırılır.Biraz sulu kıvamda olmalıdır.Vücudun koyu renkli olan bölgelerine , sivilce izlerine ve lekeleli ciltlere uygulanır.Göz etrafına yaklaşılmamalıdır. 25 - 30 dk sonra cilt yıkanır kurulanır, toniklenir ve nemlendirilir.
Faydaları :
Düzenli uygulamada cilt lekelerini açar.Özellikle koltuk altları ve kasıklardaki koyu rengi aydınlatır.Cildin renk bütünlüğünü sağlar.Haftada 2 kez uygulanabilir.Yağlı,akneli,lekeli mat ve grimsi ciltler için uygundur.Özellikle sigara dan kaynaklı matlık ve pütürlü görünüm için çok faydalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.