Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




12 Ekim 2012 Cuma

BAOBAB YAĞI

Bu aralar medyada çok sık sözü edilen bir ağaç ve yağından bahsedelim ...
Baobab ağacı maymun ekmeği ağacı olarakta bilinen Afrika ve Asyanın tropik bölgelerinde yetişen boyu 18-20 metreye,çapı 9-10 metreye çevresi 30 metreye kadar ulaşabilen ve bir kaç asır yaşayan bir ağaç türüdür. Öyleki ağaç gövdesinin içine halk ev yapmaktadır.
Ağaç, dalların uçlarını aşağıya doğru sarkmasıyla bir kubbe biçimini alır.Olgun bir baobab ağacı 100.000 litreden fazla su depolayabilir. 
Meyvelerinin şekli ve kokusu ananas kavununu andırmaktadır.Günümüzde gerek Avrupa gerekse diğer ülkelerde meyve ekstraktları, suyu günlük bir çok gıda tüketim ürünlerine koyulmaktadır.Bunun başlıca sebebi ise baobab meyvesinin portakaldan yaklaşık olarak 6-7 kat daha fazla C vitamini içermesi ve ilaveten yoğun bir şekilde A, C, D, E, F vitaminlerini barındırması sebebi ile  çok güçlü bir antioksidan olmasıdır..Bu gün baobab yetiştiriciliği bir çok fakir Afrika ülkesinin ana gelir kaynağıdır.   Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerin bu ağacın meyvelerine ve yağına olan aşırı talepleri fakir halk için önemli sebebdir.. Öyleki bu gün Almanyada baobablı yoğurt toplam tüketicinin %60 tarafından kullanımlaktadır ki bu oldukça büyük bir rakamdır.

Baobab yağı ise Avrupa ve İskandilav ülkelerinde kozmetik sanayinin göz bebeği durumundadır,bugün dünyanın en ünlü kozmetik markaları ürünlerinde baobab yağını kullanmalarının ana sebepleri şunlardır:
Baobab tohumlarından elde edilen baobab yağı sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir.
Baobab yağı soğuk presleme yöntemiyle elde edilir. Kokusu hafif çatlak notalar barındırır ve çok güzeldir.
Kuruyan ve susuz kalmış, tahriş olmuş ciltleri yatıştırır, nemlendirir, güneş yanıklarının hızlı iyileşmesini sağlar.Cilt tarafından kolay emilir ve cildin elastikiyetini arttırır, yaşlanma etkileriyle savaşır cilt dokusunu, hücre yenilenmesini destekler.
Güçlü antioksidan görevi görür, erken yaşlanmaya karşı cildi korur, lekeleri ve izleri azaltır. Çatlakların önlenmesinde de ön plana çıkmaktadır ve özellikle hamile kadınların yardımcısıdır.
Baobab yağı, saç bakımında da bir adım öne çıkmaktadır. Saç ve saçlı deride çabuk ve kolay emilir, açılmış saç pulcuklarını, kırılmış saç köprülerine, güçlü şekilde nem ve elastikiyet kazandırarak saçı ve saçlı deriyi besler. Baobab Yağı egzama ve sedef, ciltte oluşan skarlaşma, dermatit ve cilt kanseri hastalığının tedavisinde de iyileşmeye yardımcıdır.
Peki baobab yağı nasıl kullanılır diyorsanız. 
Organik baobab yağı cilde bir kaç damla alınarak hafif masaj yaparak kullanılabileceği gibi mevcut nemlendirici kreminizin içerisinede 7-8 damla damlatarak kullanabilirsiniz.Özellikle boyun,boyun altı ve dekolte bölgelerindeki sarkma sorunlarındada yine 4-5 damla kullanmanız kafi gelecektir.Saç bakımında ise  direk firiksiyon yada mevcut şampuan veya saç kremi içerisine dökülerekte kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.