Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




30 Ekim 2012 Salı

ARGAN YAĞININ FAYDALARI



Argan Yağı, Argan Ağacının meyvelerinden özenle ve büyük bir sabırla işlenerek elde edilen, az üretildiği için kıymetli olan bir yağdır.
Dünyada Argan ağacının yetiştiği tek yer Fas'ın güney batı sahilleridir. Argan ağacı bu özelliği nedeni ile UNESCO tarafından koruma altına alınmış bir ağaçtır.

Argan yağının elde edilmesi önemli bir süreçtir. Tamamı ile doğal ve yüzyıllardır kullanılan geleneksel yöntemlerle elde edilmelidir. Modern ve mekanik sistemlerle elde edilen argan yağı doğal performansını kaybetmektedir.
Doğanın biz insanlara eşsiz nimetlerinden biri olan Argan Yağı, yüzyıllar boyunca Fas'lı yerel kadınlar tarafından pek çok amaç için kullanılmıştır.
Ancak bugünkü ününü doğal kozmetik ve sağlık ürünü olarak kullanılması ile elde etmiştir. Özellikle son  yıllarda, Avrupa  ve  Amerika'da doğal sağlık, kişisel bakım, güzellik ve kozmetik ürünlerine insanların ilgisinin artması ve kimyasal ürünlerin sağlıksız olmaları, insanları doğal yöntem ve ürünlere yöneltmiştir.

Argan Yağı, E vitamini yönünden, cilt bakımı ve sağlık amaçlı olarak kullanılan diğer doğal ürünlerden (palmiye ve zeytin yağı vs.) birkaç misli daha üstündür.  Doğal Yapısı içinde ;

* 70 mg üzerinde E vitamini

* 47,1% oranıda Omega 9 olarak bilenen "Oleik Asit"

* 33,8% oranında Omega 6 olarak bilenen "Linoelik Asit" içerir.

* Ayrıca  yüksek oranda "Tekoferol" "Squqlene" "Steroller" ve "Polifenoller" gibi bileşenlere sahiptir.

ECO SERT VE USDA ORGANİC SERTİFİKALI SAF ARGAN YAĞI SATIŞLARIMIZ YAKINDA BAŞLIYOR..TOPTAN VE PERAKENDE SATIŞLARIMIZ VARDIR..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.