Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




10 Ocak 2012 Salı

Hassas ciltler için maskeler 2 ....




Yapılan son araştırmalar, bir çeşit krizantem olan Chrysanthemum parthenium (feverfew) bitkisinin cilt kızarıklığı ve inflamasyona iyi geldiğini gösteriyor. Kızarık cildi sakinleştiren bitki, aynı zamanda kızarmayı da önleyebiliyor. İyi sonuç almak için, içeriğinde bu bitkinin bulunduğu nemlendirici ve temizleyicileri sabah akşam kullanın.

Veya bu bitki ile kendiniz tonik veya maske hazırlayın.Tabii bunun için gerçek krızantem çiçeğini tanımanız gerekiyor.Çiçek papatya ve kasımpatılarla karıştırılabiliyor çünkü.

- 2 Yemek kaşığı kuru çiçek sıcak suda demlenir , süzülür . Ilınınca cilde pamuk yardımı ile veya sprey şişe ile uygulanır. Hassasiyet giderici tüm tonik ve losyonlar gibi cilt kurulan maz, kendiliğinden kuruması beklenir.Kuruduktan sonra gerginlik hissedilirse yine ılık su ile silinir.


- Aynı losyona bebe pudrası veya pirinç nişastası ilave edilerek kıvamında maske elde edebiliriz.


Cildimizin bu tür yeni uygulamalara nasıl tepki vereceğini anlayabilmek için önce test yapmalıyız. Hazırladığımız üründen kulak arkasına bir miktar uygularız.15 dk içinde kızarıklık, kabarıklık ve kaşıntı olmaz ise cildimize uygularız. Bu test metodunu tüm cilt uygulamaları için yapabilirsiniz.

Sonraki yazıda kozmetik ürünlerde kullanılan etkenlerden bahsedeceğim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.