Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




3 Ocak 2012 Salı

BEYNİ ÇİRKİN OLANIN BEDENİ ÇİRKİN OLMAYA MAHKUMDUR!.



Dış güzellik insanlık varolduğundan bu yana öncelikli ilgi alanlarından olmuştur. Hatta öyle ki bütün dünya, kapitalizmin de fişeklemesiyle ekonomisini bu alan üzerinden canlı tutar. Güzellik ve kozmetik sektörü hiç geri gitmez hep ilerler. Kadınlar deli gibi para harcar güzellik uğruna. Kapitalizm canavarı son yıllarda erkekleri de bu alana çekmeyi başarmış durumda.
Kapitalizm canavarı diyorum, çünkü gerçekte insanın mutluluğu, zorunlu ihtiyaçları önemsenseydi daha çok beyin ve ruh güzelliğine dikkat çekilir ve insanların daha çok bu alanda yatırım yapmaları teşfik edilirdi. Tabi beyin ve ruh güzelliği yerinde olan kişiler gereksiz harcamalardan kaçınacağı için kapitalizmin bu durum pek işine gelmezdi..
Beyni, sinirleri, duyguları allak bullak olmuş bir insanın hiç bir organı doğru çalışmaz çünkü bedeni yöneten komuta merkezi beyindir. Beynine yatırım yapmayan, onun sağlığını güzelliğini korumayan kişi güzellik salonlarında yada evde uygulayacağı yöntemlerle boşa kürek sallar.


Güzel ve sağlıklı bir vücut için güzel bir beyin gerekir. Beyin doktoru Daniel G. Amen güzel ve sağlıklı bir beyine sahip olmak için şunları tavsiye ediyor:
1-Beyninizi koruyun. Motosiklet kullanırken kask takmak gibi.
2-Beyninize giden toksinleri sınırlandırın. Alkol, nikotin, kafein gibi.
3-Yeterince uyuyun ne az ne de çok.
4-Stresten kurtulun çünkü stres beyin hücrelerini öldürebilir, meditasyon gibi sizi rahatlatan aktiviteler yapın.
5-Doğru düşünmek için doğru beslenin; yağsız protein, omega-3, günlük çoklu vitaminler (tabi doğal gıda ve doğal gıda takviyeleri konusunda seçici olmalısınız, bildiğiniz gibi gıda sahtekarlığı çok yaygın)
6-Negatif düşüncelerden arının pozitif düşünün.
7-Beyninizi çalıştırın, her gün yeni bir şey öğrenmek beyin kan akışını ve aktivitelerini artırır.
8-Beyniniz için egzersiz yapın, özellikle kardiyovasküler egzersiz.
9-Gevşeyin, mesela on dakika boyunca yavaş ve derin nefes alın.
10-İlaçları boş verin, beyniniz için seks yapın, düzenli seks ruh haline ve hafızaya olumlu destek sağlar.
11-Bilgisayar, tv ye ayırdığınız zamanı kısıtlayın çünkü bunlar da bağımlılık yaratıyor ve yapılması gereken işlere konsantrasyonu azaltıyor.
12-Beyin sorunlarınızı erkenden tedavi edin. Öğrenme, ruh hali, davranış ve hafızayla ilgili sorunlar yaşıyorsanız hemen bir kontrolden geçin.
Ne demişler "bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur"... Haydi kolları sıvayalım sorunlar büyümeden onları budayalım:)

NEZAFET GÜNER (Güzellik Uzmanı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.