Bloğuma hoşgeldiniz güzellikler.....




14 Ocak 2012 Cumartesi

Makyaj da başarı doğru malzeme seçiminde ....


 Ezbere değil cildinize  uygun fondoten, pudra ,göz kalemi  ,ruj, far seçiminiz  ; makyajınızın  göz alıcı olmasını sağlar.





Yaptığınız makyaj gün içinde kalıcılığını korumalı, iki saat sonra uçup gitmemeli yada yapış yapış olmamalı. Gün boyu kafanıza poşet geçirilmiş gibi hissetmiyorsanız malzemelerinizi doğru seçmişsinizdir.
Cildinizin yağlı, kuru , hassas , karma, olgun yapıda olması makyaj malzemelerinizin seçiminde ilk anahtar
olmalı. Şimdi cilt tiplerine göre makyaj malzemesi seçimi yapalım .

Fondöten nasıl seçilir?

   Fondöten seçerken öncelikle renk konusuna dikkat etmek gerekiyor. Ten renginizden daha koyu bir renk seçmemeniz çok önemli. Doğal ten renginizin üzerine çok daha koyu bir renk kullanırsanız, yüzünüzde bir maske varmış gibi dolaşacaksınız demektir. Bu, dışarıdan bakıldığı zaman hiç de hoş olmayan bir görüntü yaratır.




  Fondötenin rengini seçerken kolunuzu yada elinizin üstünde denemeyin. Nerede kullanacaksanız o bölgede denemeler yapın.  Seçiminizi yaparken gün ışığını kullanmayı tercih edin. Mağazalarda kullanılan floresan ışığı, rengi yanlış algılamanıza neden olabilir.

 Cilt renginizde farklılıklar varsa tek renk fondoten yeterli olmayacaktır.Aydınlatma ve gölgeleme için ten renginiz, bir ton açığı, bir ton koyusu olmak üzere üç farklı ton  fondotene  ihtiyacınız var.

 Ama diyorsanız ancak bir tane alabilirim ; makyajda püf noktaları başlıklı yazılarımda tek fondoten nasıl üç farklı tona çevrilir i yazacağım..




Fondoten Ve Kapatıcı Çeşitleri

Stick fondöten cilde nasıl sürülür?Stick fondoten: Bunlarda krem fondotenle kapatıcı bir aradadır. Normal ve kuru ciltler için idealdir. Cildini daha fazla kapamak isteyenler de tercih edebilir. Kusurları örtmek veya kırmızı ve birden fazla tona sahip
ciltler için ideal.

Krem fondoten: Kuru ve normal ciltler için ideal. Koyu ve kalın kıvamına rağmen kullanımı nemli sünger kullanılarak kolaylıkla daha şeffat bir tabaka olarak sürülebilir.Kapatıcı olarak da kullanılabilir. Ama pul pul dökülen cildiniz varsa uzak durun derim.
Köpük fondöten cilde nasıl sürülür?

Sıvı fondöten cilde nasıl sürülür?Sıvı fondoten: Kullanımı en kolay tip. Hemen hemen her cilde uyar. Şişe veya tüp içinde satılır. Yüzünüze sürdüğünüzde hafif renkli remlendiriciden daha fazla ,  krem fondotenden daha az örter .

Köpük fondoten: Aslında köpük kıvamında bir tür krem fondoten. Sıkıştırılmış olarak değil  kavanozda satılır. Sıkıştırılmış olandan daha hafif ve daha şeffaf. Kalın bir tabaka oluşturmadan cildi pürüzleştirir. Olgun ciltler için öneriliyor , çünkü kalın krem fondotenler gibi ince çizgileri göstermiyor.

Pudralı fondöten cilde nasıl sürülür?Krem-toz fondoten: Kullanımı kolay. Sürüldükten sonra kuruyarak pudraya dönüşen kremsi bir dokusu var. Bu nedenle ayrıca pudra sürmeniz gerekmez. Yağlı ciltler için uygun. İçeriğindeki pudra  aşırı parlamayı gidermeye yardımcı olur.

Pigmentli nimeralli pudra: Cilde yapışır. Cilde bakım yapan vitamin ve mineraller içerir. Sıkıştırılmış pudrayla hemen hemen aynı işlevi görür. Kolay uygulanır.

Sıkıştırılmış pudra: Cildi hızlı ve kolay bir biçimde kapatan çift kullanımlı toz fondotendir. Islak veya kuru olarak kullanılabilir. Kuru kullanılırsa pudra özelliğini korur. Genç kızlar için uygun. Yağ içeriği düşük. Gözenekleri tıkamaz , sivilce riskini düşürür. Hızlı rötüşlar için de ideal. Fırçayla uygulandığında şeffaf süngerle uygulandığında daha kalın bir tabaka oluşturur. Nemli süngerle uygulanırsa sıvı ve krem fondotenler gibi daha fazla kapatır.

Hafif renkli nemlendirici: Fondotenler içinde en şeffafı ve yaz için uygun olanı. Aslında çok hafif bir renge sahip nemlendiricidir
.Renkli ışıl ışıl ciltler için arkası yarın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.